Maminka.czKam s dětmi

Vezměte svá dítka do dětského koutku Minimax a užijte si Sázavafest naplno

redakce 26.  7.  2011
11. ročník Sázavafestu (4. – 7. 8. 2011, Benešov), si připravil pro letošek spoustu vychytávek, které dovolí všem „festivalovým“ rodičům, ale i jejich ratolestem, užít si festivalovou atmosféru plnými doušky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dětský koutek Minimax pod vedením zkušených Berušek bude otevřen 5. a 6. srpna vždy od 13 do 22 hodin a nabídne pestré vyžití dětem všech věkových kategorií. Vyřádit se mohou ve výtvarné dílně, kde si vyzkouší nejrůznější výtvarné techniky a vyrobí si upomínkový předmět ze Sázavafestu.

Přebytečnou energii vybijí při sportování se Sázavkou, která je „utahá“ při skákání v pytlích, házení kroužků, lovení ryb z bazénku zdolávání překážkové dráhy a při spoustě dalších aktivit. Nebude chybět ani oblíbené malování na obličej a skákací hrad, který jistě potěší všechny malé rošťáky.

Sázavafest nezapomíná ani na ty nejmenší robátka. Pro ty je zde připravena skluzavka, bazének s míčky a houpačka. Nebude chybět ani přebalovací pult a k dispozici zde budou všechny nepostradatelné hygienické potřeby. Dětský koutek Minimax tak poskytne plně vybavené hygienické zázemí pro děti i rodiče.

Oblíbené autorské čtení zavítá i do dětského koutku. Dostanete ochutnávku z nové knihy moderátorky a novopečené maminky Ivy Lecké. Kniha s názvem Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň vtipnou formou a s obrovským nadhledem dokumentuje čekání na porod, pocity prvorodičky před a po narození potomka i pohled do autorčina bláznivého rodinného klanu. „Knížka nemá poučovat, ale ukázat, že mateřství je to nejbáječnější, co ženu v životě může potkat a že- byť to tak někdy nevypadá- ženská vydrží jako kůň," popisuje knihu sama autorka.

Maminky i tatínkové se mohou dle libosti všech těchto aktivit bez omezení účastnit. Mohou ale využít i placeného hlídání, které zajistí tetičky Berušky společně s týmem Sázavafestu v čele se Sázavkou. Ty budou hlídat děti od tří let. Už nyní je možné si zarezervovat hlídání na adrese www.berusky-hlidani-deti.cz.

Nebojte se vyrazit s dětmi za festivalovou zábavou. Vyřádí se a pobaví, stejně jako vy.

Hlavními zahraničními hvězdami letošního ročníku jsou bezesporu ostrovní duo z Manchestru Hurts, bristolští Kosheen, francouzští Nouvelle Vague, Belleruche, The Subways, Irie Révoltés, němečtí Alphaville nebo Jazzanova.

K dalším potvrzeným interpretům jako jsou Chinaski, Nightwork, Tata Bojs, J.A.R. se přidává populární Vypsaná Fixa, Dan Bárta a Dara Rolins, Monkey Business, folkař Xindl X, Prago Union, Sto zvířat nebo Republic of Two, momentálně ocenění za kategorii objev roku v cenách Anděl. Nově potvrzená zpěvačka Jana Kirschner odehraje v areálu Zelený ostrov vůbec první koncert po mateřské dovolené.

Více informací na www.sazavafest.cz.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Xindl X, Sázava, Dan Bárta, Bristol, Nightwork, Upomínkový předmět, Věž, Cena Anděl, Chinaski, Oblíbené auto, Tata Bojs, Monkey Business, Mini, Náplň, Autorské čtení, Lovení, Republic of Two, Kout