Maminka.czGalerie

Více než 30 tipů na nádherné knížky, díky kterým se děti mnohé naučí a dozvědí

Simona Procházková 2.  5.  2021
V obchodech najdete nepřeberné množství knižních titulů pro děti každého věku, od těch úplně nejmenších po dospívající puberťáky. Přinášíme inspiraci na chytré, zábavné a užitečné knihy, které budou vaše ratolesti bavit, a navíc se díky nim něco přiučí, pomohu jim při vzdělávání i s řadou praktických činností.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Knížky jsou zdrojem zábavy i poučení. Četba rozvíjí fantazii, tvořivost, pomáhá zdokonalovat slovní zásobu a vyjadřovací schopnosti, posouvá dítě dále ve vývoji. Čtete si s potomky? Pokud ano, děláte pro ně jednu z nejlepších věcí a poskytujete jim tím obrovský benefit do budoucna.

VIDEO: Milují vaše děti jednorožce? Tip na výrobu jednoduché dekorace, kterou hravě zvládnete i s předškolákem.

Kromě pohádek a beletrie vůbec jim představte, a klidně už v raném věku, také populárně-naučnou literaturu, atlasy a encyklopedie, díky kterým se dozví vše, co potřebují vědět o světě, který je obklopuje. Nabídka „chytrého“ čtení je dnes skutečně bohatá a záleží jen na vás, zda si k ní vaše ratolesti najdou cestu. Připomínejte jim, že v knížkách najdou odpověď na každou svou zvídavou otázku a můžou si vybrat přesně takové, které odpovídají jejich zájmům. Probuďte v nich zvědavost a nadšení, inspirativní tipy najdete v naší galerii.

FOTO: Istock.com

Tyto knihy oživí vaši knihovničku aneb knižní tipy pro malé čtenáře
Pohádky na dobrou noc: Čtete je dětem? Tady jsou důvody, proč byste to měli dělat
Povinná školní četba: Baví děti, či jde o přežitek?
Témata: Děti, Galerie, Předškolák, Výchova, Školák, Knihy pro děti, angličtina, Knihy, Tipy na čtení, Tip, Kvíd, Knížka, Ratolest, Puberťák, Vzdělávání, Inspirace, Nepřeberné množství, Knižní titul, ISTOCK, Křížovka, Knihy na Heureka.cz

Video