Maminka.czZOH2022

VIDEO: Andrea Sestini Hlaváčková: Po roce a půl na dětském hřišti jsem do StarDance utekla ráda

Tereza Víchová 18.  2.  2022
Bývalá tenistka Andrea Sestini Hlaváčková je teď především maminkou a na podzim zazářila i jako tanečnice v oblíbené soutěži StarDance. V olympijském Sazka Studiu moderátorovi Luďku Staňkovi se smíchem vyprávěla, jak ráda při nabídce na účast ve StarDance „utekla z dětského hřiště”.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Samozřejmě je v tom u Andrey nadsázka, ale jak sama říká, na dětském hřišti strávila poměrně intenzivní rok a půl.

„Když mi volali s nabídkou StarDance, byla jsem právě s malou na hřišti a neváhala jsem ani chvilku,” říká Andrea. „Vždycky jsem si moc přála něco takového zažít, jako malá jsem totiž dělala krasobruslení. A ten pocit ‚vyjet' před lidi s hudbou jsem chtěla znovu zase zkusit.”

Show pokračuje! Michal mi přes video říká, jak mám tančit, směje se Andrea Sestini Hlaváčková. Co na její výkon říká dcerka?

Jedna věc je nabídka a teorie, druhá praxe. A snad každá máma zažila se svým dítětem nějaké menší či větší „kolečko nemocí”, kdy prostě nemůže hlídat babička nebo teta a touha po mateřské náruči je u malého maroda velká.

„Když pak přišla třeba rýma, začalo se všechno bortit. StarDance je obrovsky časově náročný projekt, kolikrát se mi stalo, že jsem šla spát a jen jsem v duchu prosila, ať se mi ráno dcera vzbudí zdravá,” vzpomíná Andrea.

Spousta bývalých vrcholových sportovců svým dětem přeje jiný život, než měli sami. Ne tak Andrea, která váhá spíš kvůli sobě.

„Jasně, že malá bude plavat, lyžovat, hrát tenis a užívat si další sporty,” říká se smíchem. „A když si vybere něco pro profesionální dráhu, chtěla bych ji podpořit. Přála bych jí zažít to, co jsem zažila já sama. Ale když si vzpomenu na své rodiče, tak vím, jak to pro ně bylo těžké a náročné. Spíš nevím, jestli v tu chvíli uspěju já jako rodič,” uzavírá Andrea.

Témata: Video, Slavné maminky, Rozhovor, Děti a sport, Stardance, Trénink, Andreas, ZOH2022, andrea sestini hlaváčková, Bývalá tenistka, Nabídka, Vid, Star, Soutěž, Tanečnice, Smích, Půl, Dětské hřiště