Maminka.czRecepty

VIDEO: Bramborové rösti. Jednoduchá a elegantní varianta bramboráků

Simona Formánková 25.  8.  2021
Tato dobrota pochází ze Švýcarska a původně se podávala jako vydatná snídaně. Nyní se s bramborovými rösti setkáte spíš jako s přílohou. Pokud je neznáte, rozhodně nevynechte příležitost tuto dobrotu ochutnat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bramborové rösti jsou obdobou českých bramboráků. Jen potřebují trochu péče a trpělivosti. Jak už z názvu vyplývá, základem celého receptu jsou brambory typu C. Jejich typ rozhodně nezaměňujte, protože na bramborové rösti jsou potřeba brambory hodně moučnaté.

Suroviny:

  • Velká brambora typu C
  • ¼ lžičky bramborového škrobu
  •  Sůl
  •  Pořádná lžíce sádla 

Postup:

Bramboru oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Vymačkejte přebytečnou vodu. Dejte do mísy, přidejte bramborový škrob, osolte a vše promíchejte. Tento recept má mnoho různých obměn, takže do takto připraveného těsta můžete přimíchat například nadrobno nakrájenou slaninu a nasekaný rozmarýn. 

Ideálně do nepřilnavé pánve dejte rozehřát sádlo a přidejte nastrouhané brambory, aby byly ve stejnoměrné vrstvě. Po 4–5 minutách otočte a restujte z druhé strany do křupava. 

Témata: Recepty, jídlo, Vaření, Video recept, Vaření pro rodinu, Mall.tv, Elegán, Recept, Snídaně, Příloha, Sádlo, Švýcarsko, Bramborák, Brambory, Dobrota, Typ, Rösti, Škrob, Vid