Maminka.czMaminka v porodnici

VIDEO: Facebook a Instagram, komunikace s maminkami. Jak funguje moderní porodnice dneška?

Tereza Víchová 1.  6.  2022
Zkuste si to představit: vyberete si porodnici, na Instagramu si prohlédnete, jak to tam vypadá, a na messengeru se zeptáte, kolik stojí nadstandardní pokoj. Když tu pak porodíte, pořídíte si s miminkem jedny z prvních snímků "na odchod" u speciální fotostěny. Tak vypadá přístup moderního zaměření služeb ke klientkám.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rodící ženy nejsou pacientky, ale klientky. Místo, kde přivedou na svět dítě, si vybírají mimo jiné podle sympatií. A porodnice se stále více "klientsky" chovají, protože spokojená žena znamená pro porod určitě ty nejlepší podmínky. S Ladou Černou, specialistkou marketingu a PR, jsme si povídali během natáčení seriálu Maminka v porodnici právě o tom.

"Komunikace se ženami na sociálních sítích je zásadní. U nás v Mělníku jsme už před pěti lety založili facebookový profil a následoval Instagram. Vytvořili jsme i vlastní značku," říká Lada Černá.

Maminka v porodnici: Reportáž z Mělníka. Ženy se tu cítí jako doma

Ženy se zajímají o to, jak to v porodnici vypadá, a často právě přes sociální sítě probíhá první kontakt.

"Ženy se ptají, jak to u nás funguje, jak probíhají předporodní kurzy a jaké jsou aktuality z porodnice," doplňuje Lada Černá. Velkou oblibu má v Mělníku i fotostěna, díky které mohou maminky velmi brzy sdílet fotky novorozeného miminka s příbuznými i celým světem.

Nebát se zeptat na cokoliv, neostýchat se řešit třeba i detaily? Podívejte se na video, v němž se dozvíte, co všechno už dnes umí přístup moderní porodnice.

VIDEO: V mělnické porodnici jsme natáčeli i s novopečenou maminkou dvojčátek

Maminka v porodnici

Vydáváme se za vás do porodnic celé České republiky, natáčíme tu videa, abyste viděli realitu, ptáme se na všechno, co vás zajímá. S námi si vyberete tu nejlepší porodnici.

Témata: Maminka v porodnici, Rozhovor, Miminko, Porodnice, Instagram, Sociální sítě, Nejlepší video, Komunikace, Mód, Klientka, Nadstandardní pokoj, Maminka, Facebook, Dnešek, Lada Černá, Vid, Mělník