Maminka.czLOH21

VIDEO: Jak odpočívat ve vodě? Olympijská finalistka Bára Seemanová radí

Kristýna Juřicová 7.  8.  2021
Tyhle praktické rady od sympatické finalistky letošní olympiády se budou hodit. Vám i dětem totiž občas po hrátkách ve vodě a delším plavání může začít docházet síla. Bára Seemanová proto poradí, jak se naučit odpočívat. Jaké styly plavání si vybrat, abyste v pohodě doplavali ke břehu?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]


Nepřeceňujte síly


Pokud při plavání ucítíte divné tahy v rukou či nohou, znamená to, že přijde nějaká křeč. Raději nepřeceňujte své síly a miřte okamžitě ke břehu. Pokud nejste zkušený plavec, raději se držte podél břehu a netroufejte si do hloubek. 


Jaký je nejjednodušší styl plavání pro odpočinek a nabrání sil na doplavání? Bára ve videu doporučuje nešlapat vodu. To tělo ještě víc unaví a zbaví vás poslední naděje pro uplavání vzdálenosti buď k pomoci, či zpátky na svou deku na pláži. Zkuste se místo toho na vodu položit a pomalu si pomáhat rukama a nohama. Tento styl vám zaručí, že se vám bude dobře dýchat.

VIDEO: Nejmladším olympionikům bylo pouhých 11 let! Podívejte se na příběhy dětí

 

Jak pomoci při topení


Pokud se dostanete do situace, kdy uvidíte, že se někdo topí či volá ve vodě o pomoc, okamžitě vyhledejte plavčíka či volejte záchrannou službu. 

Další rady a tipy, jak správně plavat či jak skákat do vody, se dozvíte v dalších dílech v pořadu Škola plavání s Bárou Seemanovou na www.czechteam.mall.tv.

Témata: Video, Praktické rady, Sport, Volný čas, sportovci, Plavání s dětmi, Bára, Koupání, Bazén, Plavky, olympiáda, LOH21, Plavání, Břeh, Styl, Olymp, Síla, Finalistka, Bára Seemanová, Voda, Vid, Sport na Heureka.cz