Maminka.czMaminka v porodnici

VIDEO: Jak probíhá check-in do porodnice a co zahrnuje? Ženám ušetří spoustu času u porodu

Takzvaný check-in do porodnice probíhá pár týdnů před porodem, těhotná žena vyřídí v porodnici veškerou administrativu a při příjezdu k porodu je většiny otázek ušetřená. Postup vysvětluje gynekoložka Monika Boháčová z Porodnice Nymburk.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Těhotnou ženu nejprve přijme porodní asistentka. Vyzpovídá ji, řeknou si něco o anamnéze, sepíšou tzv. porodopis. Nastávající maminka dostane formuláře a informace, co si má vzít s sebou do porodnice. Následně přechází k lékaři. MUDr. Monika Boháčová z nymburské porodnice vysvětluje: „Spolu sepíšeme to stejné - anamnézu a porodopis. A uděláme biometrii. Samozřejmostí je potom i vaginální vyšetření, které se snažíme individualizovat vždycky podle potíží dané ženy.“

Kdy probíhá check-in do porodnice?

Ideální doba je v 36 +037+6 týdnu těhotenství. V nymburské porodnici nastávající maminky ve 35. týdnu vyplní kontaktní formulář na webových stránkách a následně mohou očekávat telefonát z porodnice, při kterém se domluví na konkrétním termínu návštěvy.

VIDEO: Maminka v porodnici v Nymburce: Jak probíhá individuální předporodní kurz?

Dokumenty k vyplnění

Check-in je podle slov lékařky tak trochu „nudná byrokracie“. Nastávající maminka dostane k podpisu souhlas s hospitalizací, souhlas s vedením porodu přirozenou cestou. Formuláře si žena může dopředu vytisknout. Výhodou checku-inu je, že si dokumenty pak nemusí číst na porodním sále během rozběhlého porodu. „Nastávající maminky si mohou nachystat i dotazy nebo se mohou objednat ještě na konzultaci před porodem k lékaři, a tam ještě znovu probrat například porodní přání,“ doplňuje MUDr. Boháčová.

Co zahrnuje check-in registrace do porodnice? Podívejte se na video.

Maminka v porodnici v Nymburku: Individuální předporodní příprava i možnost nadstandardního stravování

Maminka v porodnici

Vydáváme se za vás do porodnic celé České republiky, natáčíme tu videa, abyste viděli realitu, ptáme se na všechno, co vás zajímá. S námi si vyberete tu nejlepší porodnici.

Témata: Porod, Maminka v porodnici, Porodnice, Nejlepší video, Nymburk, Spousta času, Vid, Check-in, Těhotná žena, Lékař, Maminka