Maminka.czRecepty

VIDEO: Jak zabavit děti v kuchyni? Upečte domácí pizzu s minimálním množstvím surovin i námahy

Simona Formánková 24.  8.  2021
Když se řekne pizza, pravděpodobně se vám vybaví sváteční oběd s rodinou v restauraci nebo vzpomínky na dovolenou v Itálii. S receptem od blogerky Koko si však můžete tuto pochoutku dopřát u vás doma. Bez větší námahy a s naprosto dokonalým výsledkem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rozhodně se nenechte hned v úvodu odradit domácím těstem. Je snadné, rychle hotové a navíc dodá pizze naprosto dokonalou chuť. Totožnou právě s tou, kterou jste ochutnali při toulkách italskými uličkami na letošní dovolené. 

Suroviny:

  • 300 g extra hladké mouky 00
  • 4–5 g kvasnic
  • lžička soli
  • lžička třtinového cukru
  • 170 ml vlažné vody
  • olivový olej
  • rozmarýn, oregano

Postup:

Mouku vsypte do hnětací nádoby, přidejte lžičku soli a cukr. Ve vlažné vodě rozmíchejte kvasnice a přilijte k mouce. Přilijte trochu olivového oleje a nechte hnětacím hákem v robotu zhruba 5–10 minut vypracovávat těsto. Poté těsto v rukou napněte, vytvořte malý bochánek a vložte jej do čisté misky vymazané olivovým olejem. Takto nechte zhruba hodinu kynout pod potravinářskou fólií na teplém místě. 

Po nakynutí těsta si posypte pracovní plochu moukou, těsto rozdělte na 2 části a vyválejte dvě stejnoměrné placky. Přesuňte vždy jednu po druhé na pečicí papír a takto nechte ještě zhruba deset minut odpočívat. Těsto ještě zlehka nakyne. Rozehřejte troubu na 250 °C i s plechem, na kterém budete pizzu péct. 

Těsto potřete trochou olivového oleje, můžete postrouhat i parmezánem, ale není to podmínka. Posypte čerstvým rozmarýnem, přesuňte pizzu na rozpálený plech a dejte péct do trouby. Vyndávejte ji ve chvíli, kdy zhnědnou vršky prvních bublin na pizze. 

Témata: Recepty, Rodina, jídlo, Video recept, Mall.tv, Toulka, Námaha, Olivový olej, Itálie, Množství surovin, Vid, KOKO, Těsto, Kvasnice, Surovina, Kuchyně, Dom, Minimální množství, Domácí, Žába, Pizza