Maminka.czVideo

VIDEO: Játra – nemůžete je ani cítit? Možná změníte názor

Simona Procházková 6.  6.  2021
Ruku na srdce, máte rádi vnitřnosti? Nebo patříte k těm, kdo je nemůžou ani vidět? Speciálně játra jsou opravdovou delikatesou, navíc nabitou vitaminy. Přesto je spousta lidí odmítá vzít na milost. Podívejte se na video ze seriálu Zmlsané dějiny a rozšiřte si obzory o téhle lahůdce.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pozitivní vztah k vnitřnostem na talíři, především játrům, má dnes jen málokdo. Přitom dříve byla játra vzácným a luxusním zbožím. Doslova "podpultovkou", kterou jste sehnali jen v případě, že byl řezník váš kamarád nebo od vás něco potřeboval. A pokud jste je servírovali návštěvám a známým, ukázali jste tak, že máte dobré konexe a nejste zkrátka jen tak někdo.

Játra byla odjakživa vyzdvihována jako bohatá zásobárna vitaminů a minerálů, přesto jimi dnes mnohdy opovrhujeme. Víte, že dětem se dříve často předkládala najemno naškrábaná syrová játra jako ochrana před chudokrevností? Pravda, nemůžeme se pak tedy ani moc divit, že je mnozí dodnes nemohou ani cítit. Což je ale velká škoda. Kromě řady benefitů pro zdraví navíc totiž dobře upravená výborně chutnají.

Sledujte seriál Zmlsané dějiny na Mall.tv.

VIDEO: Tahle snadná příprava chřestu vás nadchne! Skvělý tip na zdravou svačinku
7 skvělých důvodů, proč si péct vlastní chleba, a jeden dokonalý recept k tomu!
Dítě má nůž! Zapojte děti do vaření i pečení, ale naučte je zásadám bezpečnosti
Témata: Video, Výživa a stravování, Vaření, Mall.tv, názor, Vitamina, Milost, Spousta lidí, Vnitřnost, Seriál, Vid, Obzor, Dějiny, Delikatesa, Játra