Maminka.czRecepty

VIDEO: Na skvělý popcorn už nemusíte do kina. Připravte si doma i zdravější verzi

Simona Formánková 12.  8.  2021
Popcorn se stal během posledních let neodmyslitelným parťákem při sledování filmů ať už doma nebo v kině. Je vděčnou a rychle připravenou pochutinou při posezení s přáteli. Jeho velkou výhodou je, že se dá připravit ve sladké nebo i zdravější verzi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Popcorn milují děti i dospělí, a přestože ho máme spojený spíš s něčím nezdravým, co si dáváme výjimečně, rozhodně to tak nemusí být vždy. Podívejte se, jak blogerka Koko dokáže svými recepty na popcorn překonat i ten náš nejoblíbenější kupovaný. 

Suroviny:

  • kukuřice určená k výrobě popcornu
  • velká lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • případně uzená paprika / chilli / strouhaný parmezán
  • na sladkou verzi třtinový cukr / skořice / kokosové chipsy

Postup:

V hrnci si rozehřejte velkou lžíci přepuštěného másla, které se nepřepálí. Na dno nasypte kukuřici, aby zůstala pouze v jedné vrstvě. Hrnec přiklopte pokličkou a plotnu ztlumte na poloviční výkon. Rozhodně nikam neodcházejte a s hrncem občas lehce zatřeste. 

Po chvilce se začne ozývat pukání kukuřice. S hrncem neustále pohybujte, občas i lehce natřeste a pokračujte, dokud bude kukuřice pukat. Celý proces trvá chvíli. Když už není pukání slyšet (případně vidět), odklopte pokličku a sundejte z plotny. 

Zalijte dostatečným množstvím rozpuštěného másla, aby nebyl popcorn suchý a lépe na něm ulpěla sůl nebo jiné vámi zvolené ingredience. Vše řádně promíchejte. 

Témata: Recepty, Jak na to, jídlo, Vaření, Video recept, Mall.tv, Verze, Kino, Popcorn, Sůl, Kukuřice, Hrnec, Posezení, Vid, Máslo, Pochutina, Sledování filmů, Dom, KOKO