Maminka.czKoronavirus

VIDEO: Očkování těhotných proti covidu-19: Lékaři doporučují dvě z vakcín

Tereza Víchová 31.  5.  2021
Proti covidu-19 se mohou nechat očkovat stále mladší ročníky a řeší ho i těhotné ženy. Podívejte se na video, které shrnuje hlavní okolnosti této problematiky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sami lékaři přiznávají jednu věc. Studií, které by daly jasné argumenty, proč ano nebo proč ne ohledně očkování těhotných, je v případě covidu-19 málo. Co se zatím ví?

Kojení – kojícím ženám se očkování doporučuje, vakcíny by podle zatím zjištěných informací neměly představovat riziko pro kojence.

Těhotenství – nezvyšuje náchylnost k získání viru, ale mírně zhoršuje průběh nemoci. I tak ale zůstává obvykle mírný. Zvýšená opatrnost je ale třeba u žen s rizikovými faktory (diabetes, hypertenze, obezita, snížení imunita).

Lékaři se obvykle přiklánějí k tomu, aby se těhotné očkovat nechaly, a to jedině schválenými vakcínami. Kterými z nich, uvidíte mimo jiné ve videu.

Dovolená u moře: Testovat na covid se musí i děti. Za jakých podmínek?
Očkování proti covidu u dětí. Kdy začne a v jakém věku vakcínu budou moci dostat?
 

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Těhotenství, Koronavirus, Nemoc, Očkování, dovolená u moře, covid, Vir, Problematika, Těhotná žena, Lékař, Vakcína, Vid