Maminka.czVideo

VIDEO: Potřebujete zpracovat zbylé brambory? Tento recept rozhodně oceníte

Simona Formánková 31.  5.  2021
Spíš než hlad vás "honí mlsná"? Křupavý hashbrown hravě zvládne uspokojit chuťové pohárky. Přestože tuto dobrotu znáte možná spíš jako přílohu nebo součást vydatné snídaně, tato bramborová placka přijde k chuti v jakoukoli denní dobu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vypadá jako bramborák, dělá se podobně jako bramborák, ale je mnohem jednodušší. Že jste doposud o dobrotě zvané hashbrown neslyšeli? Tak zbystřete! Dost možná se tento recept stane vašim nejoblíbenějším.

Suroviny:

  • brambory
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup:

Velké brambory typu B nebo C oloupeme. Do hrnce dáme vařit vodu, osolíme ji a vložíme brambory. Necháme je vařit 5–6 minut (dle velikosti) a poté necháme vychladnout. Brambory v tuto chvíli budou napůl syrové. Nemusíte se ale bát, tak je to správně. 

Oloupanou cibuli nastrouháme nahrubo. Po vychladnutí nastrouháme k cibuli i brambory. Dostatečně osolíme, přidáme pepř a zamícháme. Na pánvi si rozpálíme zhruba centimetrovou vrstvu oleje. Bramborové hashbrowny pozvolna smažíme přibližně 3 minuty z každé strany. 

Pokud by hashbrown vaše chuťové buňky zcela neuspokojil, můžete ho vyzkoušet jako přílohu k tomuto pořádnému vydatnému stejku

VIDEO: Upečte si slané muffiny. Tyhle špenátové vás nadchnou!
Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Témata: Video, Recepty, Vaření, jídlo, Video recept, Mall.tv, Šampion, Snídaně, Příloha, Chuťový pohárek, Recept, Pepř, Dobrota, Brambory, Vid, Cibule, Bramborák