Maminka.czVideo recept

VIDEO RECEPT: Blesková česnečka za pár korun

len 3.  3.  2023
Česneková polévka neboli česnečka, ale taky úkrop je osvědčený vyprošťovák po prohýřené noci. Ale oceníte ji, i když jste nastydlí. Konkrétně tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládnete v pohodě v obou případech. Nebo když nestíháte a potřebujete nahonem večeři z toho, co máte ve spíži.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dříve se úkrop (v obecné češtině oukrop) připravoval tak, že se do talíře dal utřený česnek a nalámaný suchý chleba a zalilo se to horkou vodou. Takhle jednoduché to zas v našem videu není, ale skoro! Navíc díky závěrečnému vejci dodáte tělu i potřebné bílkoviny.

Suroviny:

3 větší brambory
1 lžíce másla
1 vejce
1 cibule
8 stroužků česneku
petržel
drcený kmín
nové koření
bobkový list
pepř
sůl
1 l vody nebo vývaru

POSTUP:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Cibuli lehce osmažte na másle. Přidejte brambory a česnek a chvíli restujte. Posypte novým kořením a zamíchejte. Zalijte vodou nebo vývarem, osolte a vařte do změknutí brambor.
  3. Než se polévka dovaří, nasekejte petržel a rozšlehejte vejce.
  4. Polévku dochuťte solí, pepřem, majoránkou a petrželí. Na závěr vmíchejte rozšlehané vejce. Podávejte s chlebovými krutony.
Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Video, Výživa a stravování, jídlo, Dětský jídelníček, Vaření, Video recept, Vaření pro rodinu, Děti a jídlo, Nejlepší video, suroviny, Potraviny, polévka, Vejce, Recept, Česneková polévka, Vid, Spíž, Petržel, Česnek, Pár korun, Večeře, Česnečka, Brambory, Potraviny na Heureka.cz