Maminka.czRecepty

Domácí jahodová zmrzlina bez použití zmrzlinovače! Připravte dětem sladké osvěžení

redakce 21.  5.  2022
Přestože není sezona jahod ještě v plném proudu, dají se tyto sladké plody sehnat už ve většině obchodů. Zkuste o víkendu děti překvapit a přichystat jim mraženou pochoutku. Jahodová zmrzlina zní možná jako něco, na co byste si sami netroufli. Máme pro vás snadný recept, se kterým to zvládnete hravě i bez drahého zmrzlinovače.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zmrzlina je jednou z věcí, které neodmyslitelně patří k horkému letnímu počasí. Milují ji nejen děti, ale i dospělí. Pokud jste si doposud mysleli, že udělat výbornou zmrzlinu doma je věda, tak tento recept vás vyvede z omylu. Svým dětem navíc naservírujete dobrotu z vám známých surovin. 

Suroviny:

  • 350 g zralých sladkých očištěných jahod
  • 160 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 160 g polotučného mléka
  • 160 g šlehačky (min. 30 % tuku)

Postup:

Očištěné jahody vsypte do mixéru, přilijte mléko, šlehačku, sladké kondenzované mléko a vše rozmixujte na hladký krém. Vlijte do mističky vhodné k zamrazení potravin, nebo pokud jste milovníky zmrzliny a vlastníte zmrzlinovač, tak vlijte do nádoby zmrzlinovače. 

Nádobu k mrazení uzavřete víčkem a dejte do mrazáku. Nezapomínejte každou půlhodinu promíchat. V zmrzlinovači nastavte podle preferencí tuhost krému. Jakmile začne zmrzlina v nádobě po krajích mrznout, je potřeba ji promíchat. Takto opakujte minimálně třikrát, vždy po stejné době. Zhruba po 2 hodinách je zmrzlina připravena ke konzumaci. 

Ve zmrzlinovači je krém zmražen rychleji (zhruba po 30 minutách). Je nadýchanější a krémovější. 

Témata: Recepty, Video, Video recept, Mall.tv, zmrzlina, Domácí, Osvěžení, Nádoba, Plný proud, Šlehačka, Pochoutka, Plod, Léto, Krém, Kuchyně, Jahody, Dom, Recept, Kondenzované mléko, Sla, Obchod