Maminka.czVideo recept

VIDEO RECEPT na sekanou, která nikdy nepraskne

len 25.  2.  2023
Sekaná je vděčné jídlo, které se dá jíst teplé, studené, jako hlavní chod nebo jako prima sváča na výlet. A věděli jste, že při přípravě sekané je důležité takzvané "mlácení masa o stůl"? A taky potřít šišky vodou? Podívejte se v našem videu, jak na to.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

1 kg míchaného mletého masa
2 rohlíky/housky
4 stroužky česneku
2 menší cibule
hladká mouka
2 vejce
majoránka
kmín
sůl 
pepř

POSTUP:

  1. Pokrájejte rohlíky a namočte je v mléce. 
  2. Dejte mleté maso do velké mísy a přidejte namočené housky/rohlíky. Přidejte všechny ostatní ingredience (až na majoránku), tedy vejce, nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, trochu kmínu (je na vás, zda drceného nebo celého). Osolte a opepřete. Aby se maso dobře spojilo, zaprašte ho hladkou moukou.
  3. Rukama zpracujte v kompaktní hmotu. Nakonec dochuťte sekanou majoránkou, která směs krásně provoní. Opět promíchejte rukama.
  4. Nastává fáze tzv. mlácení masa o stůl/o mísu. Podívejte se ve videu, jak na to. Díky tomu bude masová hmota naprosto kompaktní.
  5. Tvarujte menší šišky (je dobré dělat to namočenýma rukama, aby se vám na ně masová hmota nelepila). Šišky klaďte do pekáče vymazaného olejem a potřete je vodou, aby do sebe dostaly vlhkost.
  6. Pečte 10 minut na 200 stupňů. Pak stáhněte teplotu na 180 stupňů a pečte asi 45 minut dozlatova.
Klepněte pro větší obrázek
RECEPT na vypečenou bůčkovou roládu s křupavou kůrčičkou. Prostě nejde odolat...
RECEPT: Chalupářský buřtguláš, který připravíte během chvíle
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Jídelníček, Praktické rady, Děti a jídlo, jídlo, Dětský jídelníček, Vaření, Video recept, Vaření pro rodinu, pečení, Potraviny, suroviny, Šiška, Hlavní chod, Maso, Rohlík, Stůl, Výlet, Sekaná, Recept, Vid, Potraviny na Heureka.cz