Maminka.czČasopis Maminka

VIDEO: Roman a Petra Vojtkovi: O „tátovství” tří dětí, porodu v době covidu i o tom, jestli chystají ještě jedno miminko

Tereza Víchová 14.  3.  2022
Dubnová Maminka je „tatínkovská”. A herec Roman Vojtek k tomu má rozhodně co říct – Editku a Benedikta má ve střídavé péči a s manželkou Petrou vychovává i malého Nathánka. Vojtkovi se obětavě převlékali a fotili na naši titulku a jedna věc byla jasná celou dobu (i když měly větší děti hlad a Náťu jednu chvíli Petra během focení kojila při chůzi i konejšila v ateliérové posteli): tahle rodina je pohodová, i když malý chodí spát po půlnoci! Jak to jen dělají? Podívejte se na video.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Já bych chtěl být sám sobě tátou,” smál se Roman při odpovědi na otázku, jaký že je vlastně táta. A „vážnou” odpověď nechal na Petře i dvanáctileté dceři Editce. 

„My jsme měli velké štěstí na nešťastnou dobu,” zavzpomínala Petra na své těhotenství v době covidu, kdy měli oba herci na sebe spoustu času. A covid samotný pěkně zdramatizoval i porod.

„Děti i já jsme dostali covid, Petra se musela před porodem odstěhovat, aby se nenakazila. A pak jsme trnuli, jestli se vyléčím do termínu porodu a budu u něj moct být,” popisuje Roman.

VIDEO: Monika Leová o mateřství: Mia je dítě „za odměnu”. Takových prosím víc!
 

Malý Nathánek ale věděl, proč chvíli počkat a tátu u porodu si nakonec užil on i Petra. Teď si už Vojtkovi užívají jiné radosti, protože bezmála rok a půl starý synek – jako každé správně akční dítě – neposedí. I natáčení bylo okořeněno Náťovým běháním k osahávání kamery, sypáním krabice s pastelkami i vylézáním na okna.

„My jsme s Romanem hodně energičtí, chodíme jako herci pozdě spát a vlastně takový je i Nathánek,” vypravuje Petra a Roman dodává:

„On jde spát třeba i ve dvě ráno, pak sice vstává v deset, ale my bychom si rádi přispali. To nejde kvůli vození starších dětí do školy.”

Jak Petra dokázala naskočit do rozjetého vlaku zažitých vztahů s Romanovými dětmi z prvního manželství? A budou mít Vojtkovi ještě jedno miminko? Podívejte se na video. A těšte se na nové vydání časopisu Maminka už 17. 3. – vedle spousty zajímavých nejen "tatínkovských" témat tu najdete i krásné fotky a velký rozhovor.

Témata: Video, Porod, Slavní rodiče, Časopis Maminka, Slavní tatínci, Rozhovor, Miminko, Herec, Otec, Roman, covid, Vid, Vojtek, Maminka, Roman Vojtek, Děti