Maminka.czVideo

Video: Tatínci jsou k nezaplacení... Proč je žádná máma nenahradí?

redakce 17.  6.  2017
Tátové hrají ve výchově dětí nezastupitelnou roli. Dětem dávají jiný pohled a často se s nimi pouští do dobrodružství, která by málokterá máma skousla. V neděli oslaví svůj svátek. Tak všechno nejlepší, tatínci!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Den otců aneb Jak vyjádřit lásku tatínkům

Den otců se slaví třetí červnovou neděli. Zatímco v zahraničí se jedná o již zavedený svátek, u nás se do povědomí dostává až v posledních letech.

A je to dobře, přece jen oslavujeme Den matek a Den dětí, tak by byla škoda zapomínat i na tatínky, kteří jsou nedílnou součástí rodiny.

Proč se slaví Den otců?

Tradice svátku Dne otců vznikla ve Spojených státech na počátku 20. století. Američanka Sonora Smart Doddová chtěla ocenit úsilí, s nímž se o ni a další čtyři sourozence staral její ovdovělý otec.

Když Sonoře bylo 16 let, zemřela jí při porodu pátého dítěte matka a Sonora společně s otcem vychovala své bratry. Později, při jednom shromáždění na Den matek slyšela kázání, které ji inspirovalo k myšlence Dne otců, jako vyjádření pocty a díků svému otci.

S tatínky je prostě legrace

Podívejte se na video, které je jasným důkazem, že otcové jsou pro své děti prostě hrdinové a své potomky dokáží vždy ochránit. Máte také jednoho takového doma? A slavíte Den otců?

VIDEO: Proč je důležité mít tátu...
Den otců: Slaví ostřílení bardové i novopečení tatínci
Alan (36): Rozvodem jsem přišel o syna, chci ho vídat častěji
Témata: Video, Rodina, Den otců, SMART Doddová, USA, Jasný důkaz, Poslední rok, Máma, Vid, Nedílná součást, Den matek, Výchova dětí, Svátek, Smart Dodd, Spojený stát, Mama, Škoda, Tatínek, Zaplacení, Nena, Nezastupitelná role, Američanka, Děti

Video