Maminka.czRodina

Video: Udělejte si luxusní Vánoce bez drahých dárků

LH 11.  12.  2013
Video: Udělejte si luxusní Vánoce bez drahých dárků
Co si představíte pod pojmem „luxusní Vánoce“? Pravděpodobně svátky s hromadou dárků, za které utratíte stejně velkou hromadu peněz. Vydávat se z peněz je tak trochu móda současné doby.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V domácnostech, pro které je průměrná mzda nedosažitelným cílem (a není jich málo, zhruba dvě třetiny), se finanční výdaje kolem Vánoc stávají noční můrou. Mediální masírka všude, kam se podíváš – kdo nenakoupí tuny dárků, nemá nárok na spokojené prožití svátků – a tak se kasičky obchodníků utěšeně plní, zatímco těm našim hrozí kolaps.

Marketingoví specialisté jsou si dobře vědomí toho, že nejsnadnější cílem jsou a budou děti. Zatímco vy si novou kabelku či značkový kabát odepřete, holčička, kterou přesvědčí, že bez nové (lepší!) panenky nebude šťastná a u kamarádek oblíbená, si už nějak tu cestičku k rodičově peněžence prošlape.

Není to lehký boj a nehraje se fér, přesto se snažte nevzdávat to a proti trendu „materiální lásky“ se bouřit. Jen na vás je vysvětlit svému potomku, že vaše objetí, porozumění a hlavně váš čas ho učiní šťastnějším, než mobil, nablýskané autíčko nebo plyšáci, kterými už beztak jeho pokojíček přetéká. Jde ale o dlouhodobější investici. Za jedno pohlazení pod stromečkem, byť by bylo sebevřelejší, asi velký ohlas nesklidíte. Zahrňte své dítě láskou po celý rok, ne jen 24. 12. Dopřejte si ten luxus.

Více na téma luxusních Vánoc s life koučem Alešem Kalinou:

Témata: Rodina, Vánoce, luxus, Van, Obchodník, Průměrná mzda, Dar, Vid