Eva Kiedroňová: Voda pomáhá dětem se správně rozvíjet. Koupejte se s nimi

redakce 25.  3.  2014
Voda je pro novorozence přirozené prostředí a zklidňuje je a uvolňuje je. Voda jim pomáhá lépe prospívat po všech stránkách. Eva Kiedroňová popsala, jak by mělo probíhat správné koupání dítěte a kdy začít s novorozencem chodit do bazénu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Do bazénu s kojencem již v půl roce

Moderátorka pořadu Supermáma na TV Metropol si povídala s Evou Kiedroňovou, specialistkou na plavání kojenců, nejen o správném psychomotorickém vývoji dítěte.

"Ideální je, když se rodiče nejdříve naučí pracovat se správným psychomotorickým vývojem dítěte, aby jej pochopili a pomáhali mu dále se rozvíjet," uvedla Eva Kiedroňová.

Kurzy plavání kojenců. Chodit plavat ano nebo ne?

Pro vývoj dítěte je důležité si s ním hrát a pokud možno jej každý den koupat, protože dítě pochází z nitroděložního života, kde pobývalo v plodové vodě a má přirozený kladný vztah k vodě.

Kiedroňová nejprve doporučila se s dítětem koupat doma ve vaně, teprve v půl roce života je vhodné začít s dítětem chodit do bazénu na plavání kojenců.

Podívejte se na video:

Kdo je Eva Kiedroňová?

Eva Kiedroňová je autorkou metody péče o dítě a stimulace kojence v souladu s jeho psychompotorickým vývojem. Je rovněž autorkou knih Něžná náruč rodičů, Rozvíjej se děťátko a Jak se rodí vodníčci. Natočila také soubor vzdělávacích internetových kurzů Šťastné dítě. Eva Kiedroňová také propaguje ukládání miminek do klasické peřinky. Více si můžete přečíst v článku Chcete spokojené miminko? Zabalte ho do klasické načechrané peřinky.

Chcete spokojené miminko? Zabalte ho do klasické načechrané peřinky
Má plavání kojenců nějaké výhody?
Ve vodě jako doma
Témata: Děti, Supermáma, Literatura, Voda, Kladný vztah, Nitroděložní život