Maminka.czZdraví

Video: Zásadní pravidlo v péči o pleť přes zimu: Mazat, mazat, mazat

LH 6.  11.  2013
Video: Zásadní pravidlo v péči o pleť přes zimu: Mazat, mazat, mazat
V každém ročním období je třeba upravit své kosmetické návyky. V zimě představují největší hrozbu, před kterou je třeba obličej chránit, velké teplotní výkyvy. Právě přechody z vytopených prostor do zimy vaši pleť nejvíce zatěžují. Na pokožce často vznikají šupinky, tvoří se červené žilky a jiné dermatologické nepříjemnosti. Dochází k velké dehydrataci, překvapivě ještě vyšší než v létě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zkuste proto svou pleť už teď pomalu připravit na kruté mrazy. Ideálně se k tomu hodí výživové masky (i podomácku vytvořené) a „nadopovat“ se vitamíny A, E a C. Takzvané vitamíny krásy vám kůži zpevní, vyhladí drobné vrásky a posílí cévy.

Speciálně v tomto období se doporučuje dát před krémy přednost obličejovým olejům. Ale i mezi nimi nezapomínejte vybírat. Zatímco rostlinnými oleji (olivový nebo slunečnicový) docílíte jemného mikrofilmu, který ale pokožka plně nevstřebá, obličejové oleje (arganový, šípkový či levandulový) působí do hloubky a vytvoří vrstvu, kterou chlad nepronikne. Výborné jsou také vosky, ty je třeba v dlaních nejdříve rozehřát a až potom nanášet.

Kosmetička Vlasta Libotovská dále vysvětlí, jak byl měl vypadat ranní rituál v koupelně. Kdy umýt obličej, jakým způsobem nanášet denní i oční krém.

Více už na videu TV Metropol:

Témata: Zdraví, pleť, Maz, Vid, Pravidlo, Ranní rituál, Zásadní pravidlo, PRÁV, Pec, Mazat, Zdraví na Heureka.cz