Maminka.czRecepty

VIDEO: Zdravé letní mlsání. Upečte si kapustové chipsy

Simona Formánková 30.  7.  2021
Pokud jste se rozhodli jíst zdravě, ale večer vám u televize nějaké mlsání chybí, máme pro vás skvělý tip. Nahraďte fádní a nezdravé chipsy z brambor za zeleninové se sýrem. Chuť pečené kapusty vás mile překvapí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na chipsy můžete použít klasickou kapustu nebo kadeřávek. V každém případě je důležité nepodcenit přípravu a důkladně se zbavit tuhých řapíků. Ty celkový dojem většinou zkazí. Samozřejmě listy kapusty nezapomeňte řádně omýt a očistit. 

Suroviny:

  • listy kapusty nebo kadeřávku
  • strouhaný sýr Pecorino Romano nebo parmazán
  • špetka soli a pepře
  • olivový olej (ideálně ve spreji)

Postup:

Pořádně omyté a očištěné listy zbavte všech tuhých částí. Důkladně osušte a nakrájejte na větší kusy. Mějte na paměti, že se jejich velikost pečením o něco zmenší. Připravte si plech s pečicím papírem a chipsy na něj vyskládejte. Vždy pečte pouze v jedné vrstvě. 

Postrouhejte každý chips sýrem pecorino, osolte, opepřete a zakápněte nebo zastříkejte rovnoměrně olivovým olejem. Dejte do předehřáté trouby na 150 °C a pečte 15–18 minut do křupava. 

VIDEO: Kapustová sekaná. I neoblíbená zelenina může skvěle chutnat
VIDEO: Silný hovězí vývar. Základ tradičních pokrmů české kuchyně
Témata: Recepty, Video, jídlo, Vaření, Video recept, Mall.tv, sekaná, Kapusta, Sýr, List, Mls, Chipsy, Mlsání, Olivový olej, Vid, Tip, Kadeřávek, Brambory, Chuť

Video