Maminka.czŽivoty slavných

VIDEO: Životy slavných: Záhadná smrt Marilyn Monroe

Kristýna Juřicová 5.  8.  2021
Premiéra pořadu o životních osudech významných žen a mužů, který vzniká na Mall TV pod taktovkou Pavla Zuny. Na jeho tvorbě se podílejí autoři populárního pořadu Slavné dny. Skvělá pomůcka k domácí výuce dějepisu, co říkáte? V dnešním díle si připomeneme výročí úmrtí jedné z nejvlivnějších žen své doby, Marilyn Monroe.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak jedna z nejslavnějších žen své doby zemřela? Bylo to proto, že se její osud zkřížil s vlivným mužem, prezidentem Spojených států amerických? 

Marilyn se narodila v roce 1926, vyrůstala ale po sirotčincích, jelikož její matka měla existenční a psychické problémy a otce nikdy nepotkala. V 16 letech se vdala, právě proto, aby se nemusela už nikdy vracet zpět k chudým poměrům. Mezitím ale probíhá druhá světová válka, po které se s manželem rozvedli.

Rázem se dostává na titulky časopisů jako modelka, ale záhy si uvědomí, že by chtěla více než jen modeling. Ráda by se věnovala filmu. V tuto chvíli si mění jméno na Marilyn Monroe a začíná obcházet castingy na filmové role. Zlom přichází v roce 1950, kdy je obsazena do filmu Asfaltová džungle. Díky této roli jde z jednoho natáčení do druhého.

V roce 1952 se seznámí s basebalistou Joem DiMaggioem a v té době představují dokonalý pár – sportovní ikona a zbožňovaná herečka. Svojí lásku si potvrdili svým ANO v době, kdy byla již Marilyn nominována na Zlatý globus. Její sláva ale na Joea byla neunesitelná a po necelých devíti měsících se s ní rozvedl.

Další významný vztah Marilyn byl s úspěšným dramatikem a esejistou Arthurem Millerem, kterého si nakonec bere také za muže. Dvakrát se snaží o založení rodiny, nicméně Marilyn pokaždé potratí. V této době začínají nabírat na síle i její psychické problémy a po manželských rozporech se svazek rozpadá.

Fanoušci, nic netušící o jejích psychických a kariérních problémech, mají jen příležitost přihlížet, jak se její tvář spojuje s nejvíce významnými lidmi, jako jsou bratři Kennedyové a další. Fámy o vztahu nejen s prezidentem Kennedym, ale i jeho bratrem se šířily světem velice rychle. Osudný den přichází ze 4. na 5. srpna, kde ji v pokoji, který byl zamknutý na zámek, našla její hospodyně bezvládně ležet. O smrti Marilyn se spekuluje dodnes a snad jen bůh ví, jak to bylo doopravdy.

Na další příběhy a díly o životě slavných a významných lidí se můžete podívat na www.malltv.cz.

VIDEO: Životy slavných - Vydřené vítězství, tvrdý trénink a silná vůle. Takový byl Emil Zátopek
Životy slavných: Půvabná první dáma Argentiny
Témata: Video, Životy slavných, herečka, Zajímavosti, zpěvačka, pořad, Historie, Smrt, modeling, ikona, Mall.tv, Arthur, Zátopek, válka, Zlatý Globus, marilyn monroe, hospodyně, Psychické problémy, Džungle, Slavná dna, Kennedy, Joe, Vid, První dáma, ANO