[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut. Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve větší míse přidejte k bramborám s vejci na kolečka nakrájenou papriku, nasekanou cibulku a rukolu. Přečtěte si celý recept.
Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Zlehka vmíchejte vanilkový cukr, změklé máslo, prosátou mouku a prášek do pečiva. Nakonec mléko, kakao a na malé kousky nalámanou čokoládu. Těsto nalijte do poloviny skleniček (při pečení nabyde), vyskládejte je na vysoký plech 2 cm pod okraj zalitý vodou a vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Přečtěte si celý recept.
Mouku prosejte s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Vejce vyšlehejte do pěny a zašlehejte máslo. Střídavě s mlékem zapracujte suchou směs. Vafl ovač potřete trochou másla a nalijte do něj malou naběračku těsta – počítejte s tím, že těsto během smažení nabude na objemu. Přečtěte si celý recept.
Jsou skutečnými královnami poválečné české cukrařiny a leckdo je má dodnes spojené s nedělním výletem do cukrárny. Snad proto předpokládáme, že je zvládnou jen certifikovaní mistři oboru. Dokážeme vám opak! Přečtěte si recept, jak na ně.