[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Lososa rozdělte na filé a z obou stran posypejte solí, pepřem a zakápněte citrónem. Společně se zeleninou dejte rybu do parního hrnce nebo do klasického hrnce na pařáček, který používáte na přípravu knedlíků. Nechte vařit přibližně 35 minut, dokud nebude jídlo hotové. Přečtěte si celý recept.
Cizrnu sceďdte a propláchněte. Trochu si odložte, zbytek rozmixujte na kaši. Česnek prolisujte a utřete se solí, vmíchejte. Promíchejte s tahini, citronovou šťávou, kmínem a asi 4 lžícemi olivového oleje dohladka. Směs můžete naředit studenou vodou. Přečtěte si celý recept.
Jak na izraelský hummus? Čtěte zde.
Šalotky nakrájejte na tenké proužky. Česnek nasekejte najemno. Obojí zpěňte na olivovém oleji. Odložte. Koriandr nasekejte nahrubo. 4 filety položte kůží dolů na pracovní plochu. Přečtěte si celý recept.
Troubu zapněte na 140 °C. Pepř, koriandr a vlašské ořechy podrťte v hmodíři. Bylinky omyjte, osušte a nasekejte najemno. Šalotku nakrájejte nadrobno. Panenku ze všech stran osolte a potřete hořčicí. Přečtěte si celý recept.