Maminka.czBatole

Víme jak formovat prsa po kojení!

Adéla Vedralová 5.  9.  2012
Víme jak formovat prsa po kojení!
Kojení je skvělé pro vývoj vašeho dítěte, ale zároveň o dost horší pro vzhled a kondici vašich prsou. Díky mateřskému mléku ňadra mění svou velikost i tvar a miminko je svým sáním dost vyčerpává. Co dělat pro nápravu škod? Je to prosté, zvládnete to již za pár týdnů!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Investujte do podprsenky

Prvním krokem, jak zachovat prsa během kojení v co nejlepší formě je zvolit co nejpevnější a nejkvalitnější podprsenku. Investice se určitě vyplatí, protože čím bude podpora nalitých ňader silnější, tím méně se na nich odrazí gravitace. Navíc se budete cítit pohodlně a prádlo déle vydrží. Stejný princip platí i v době, kdy kojit přestanete. Nebudete se ani tolik hrbit, což má na tvar prsou také velký vliv.

Čtěte také: Mrkněte na nejkrásnější prsa po čtyřicítce. Jak mít taky takhle pevný dekolt?

Pomůže guma a plavání

Bez posilování prsních a břišních svalů se bohužel neobejdete. Ve sportovních potřebách si za pár korun pořiďte gymnastickou natahovací gumu. Vlastně v krajním případě postačí i obyčejný ručník. Každý den (stačí jednou cca 10 minut) cvičte jednoduché cviky. Natáhněte ruce před sebe a uchopte gumu. Roztahujte ruce do stran a hmitejte sem a tam. Počítejte vždy do 15 a udělejte malou pauzu. Po cvičení se vždy dobře protáhněte. Skvělé je také plavání, které rovnoměrně posiluje všechny skupiny prsních svalů. Efekt je viditelný již za měsíc!

Zpevňující krémy podpoří cvičení, ale nespasí vás

Rozhodně se na zpevňující kosmetiku nelze spoléhat na sto procent. Dokáže sice o něco málo vylepšit elasticitu a pružnost pokožky, ale sama o sobě moc nepomůže. Pokud ji ale budete používat na dekolt a prsa každý den hned po cvičení, výsledky vaší námahy efektivně podpoří. Skvělé jsou také skotské střiky – tedy střídání teplé a studené vody. Krásně se rozproudí cévy a pokožka bude prokrvená, pevná a hladká. Účinné jsou zpevňující oleje od české firmy Saloos nebo krémy a tělová mléka Nivea s koenzimem Q10.

Témata: Děti, Kojení, Batole, Jen pro maminku, prsa, Stejný princip, Jak, Astratex, Sportovní potřeba