[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Pokud si představíte jablka v moučníku, pak se vám jistě jako první vybaví štrúdl. Málokdo ví, že jablka skvěle chutnají zpracovaná i do jiné české klasiky – tedy do bábovky. Kdo má rád něco navíc, může do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo rozinek předem namočených v rumu. Na tomto moučníku si zaručeně pochutnáte.
Suroviny:
Postup:
Nastrouhaná jablka smícháme se žloutky, cukrem, skořicí, citronovou kůrou, olejem a šlehačkou. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů dorůžova.
Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vyklopení necháme úplně zchladnout, před podáváním můžeme bábovku pocukrovat moučkovým cukrem.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz