Maminka.czZdraví

Vše o genitálním oparu: Víte, že může zkomplikovat porod?

Martina Machová 19.  4.  2017
Co má společného opar na rtu a na genitálu? Jakými způsoby se lze nakazit a je nákaza v době těhotenství nebezpečná? Může nějak ohrozit plod?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Genitální opar je značně nepříjemné kožní onemocnění postihující genitál a okolí. Nemoc bohužel vykazuje výrazný sklon k recidivám. Podobně jako jeho méně stydlivý příbuzný, který se objevuje zejména na rtech a obličeji, provází i genitální opar řada nepříjemných symptomů, které jsou vzhledem ke svému umístění mnohem protivnější než opar na rtech.

Ostatně liší se vůbec nějak opar na rtech a na genitálu? Tedy pomineme-li místo, kde ono nepříjemné kožní onemocnění najdeme.

Přečtěte si další zajímavosti o genitálním oparu

 „Genitální opar je jednou z nejrozšířenějších pohlavně přenosných infekcí postihující především dospělé osoby. Původcem onemocnění je lidský herpes virus, který má 2 sérotypy – typ HSV-2, který způsobuje právě již zmíněný genitální opar, a typ HSV-1, který je obvyklou příčinou oparu na rtu. V určitých případech může být typ HSV-1 také příčinou vzniku oparu na genitálu a opačně,“ vysvětlují odborníci z Gynekologické ambulance Náchod.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Video, Porod, Zajímavosti, Vyprazdňování, Celková slabost, Léčitel, Nepříjemný symptom, Virové onemocnění, Herpes, Určitý případ, Opar, Orgasmický porod, Spontánní potrat, Palčivá bolest, Močení, Zakázané ovoce, Muž, Snížená obranyschopnost, Nákaza, Čerstvé miminko, Výsev, Recidiva, Porodní cesta, Zdraví na Heureka.cz