Maminka.czPorod

Jsme hrdinky! 120 úžasných záběrů ukazuje příchod miminka na svět

redakce 22.  2.  2021
Ne každý takovéto fotky má, ne každý by si je nechal nafotit. Ale rozhodně se jim nedá upřít krása, schopnost dojmout, jistá syrovost a živočišnost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky nebo duly provázející matku během porodu.

A také fotky od profesionálních porodních fotografů, kteří mají tu výhodu, že coby pozorovatelé zvenčí mohou snáze zachytit atmosféru, emoce i sílu rodících žen.

To se nedá jíst, stěžují si mámy v porodnicích. Co jste dostaly na talíř vy?

V Americe je ta profese stále populárnější. Porodní fotografové nebo spíše fotografky – prakticky vždy jsou to ženy – se zaměřují na snímky z porodů, ať už doma nebo v nemocnicích, případně natáčejí porodní videa. 

Je pravda, že profesionál, navíc s odstupem, většinou pořídí lepší snímky než třeba vynervovaný otec. Navíc tyhle fotografky jsou často samy matkami a mnohé působí jako duly provázející ženy k porodu, takže vědí co a jak, aby nerušily a aby jejich snímky byly přitom co nejvíce vystihující atmosféru. 

A video bonus  jak se co nejlépe připravit na porod

Takhle vypadá porod! Neuvěřitelné detaily, dojemné první momenty, intimita
Emoce, únava, dojetí! Výjimečné fotky zachycují chvíle krátce po porodu
Témata: Porod, Galerie, Miminko, Porodnice, Vaše porodní příběhy, Mall.tv, Průvodce porodnicemi, Amerika, Syrovost, Dula, Maverick, Cindy, Žábě, Mason, Skin, Houston, Živočišnost, Fotka, Příchod, Záběr, Krása

Video