Všechny mé kamarádky jsou bezdětné. Nemáme si najednou co říct

klára 21. 6. 2013 18:39
já tě chápu, ale myslím že to taky trochu přeháníš. Musí ti přece být jasné že kamarádky bez dětí nezajímají plenky ani odříhávání, co takhle kdybys zkusila prostě se s kamarádkami bavit o věcech, o kterých jste se bavili před dítětem ? Proč se jich proste nezeptáš na pařbu kde byli, na jejich kluky nebo tak něco. Můžeš říct o svým mimču pár zajímavostí a pak prostě přejít na další témata které zajímají všechny.
ajka 21. 6. 2013 21:35
Měla jsem na mateřské naprostý opak, strašně jsem si ráda povídala s bezdětnými kámoškami...jinak bych se asi zbláznila a slovník by se mi zúžil na brm brm, aa a bác.
??? 22. 6. 2013 12:31
Tak tomuhle se trefně říká "místo mozku chrastítko" no potěš - popravděřečeno, ač dítě mám, nepředpokládám, že by moje nejdříve těhotenství a následně mateřství zajímalo kohokoliv jiného než blízkou rodinu - tj otce a prarodiče mé dcery. A - přestože dítě mám, neumím si představit otravnější téma než omílané noční bdění, krkání, prdíky, spinkání a slintání dětí. Jakýchkoliv, včetně mého vlastního. Proč by, proboha, mělo kohokoliv zajímat, jak dlouho jsme čekala, než si dítě po jídle brkne? A že Monice volají kamarádky a zvou ji do kina či na chvilku do kavárny? Zřejmě ji mají rády a chtějí jí pomoct se na chvíli odreagovat, dostat se taky do jiného světa než je svět prdíků jejího miminka, chtějí se s ní vidět a pokecat si v klidu, bez miminka, které má, přiznejme si, obvykle nejen vysoké nároky na pozornost matky, ale i velmi průrazné metody jak se oněch nároků domoct. Zkrátka - s miminem se klidné popovídání konat nebude. A Monika se ještě diví, jak jsou její kamarádky sobecké, a jak jsou hloupé, když jim nedojde problém "kam s miminkem". Nuž - kam? Podle všeho dítě nemá otce, který by se postaral a prarodiče žijí daleko. Pak jsou dvě řešení. Domluvit se s kamarádkama s větším předstihem a požádat babičku o pár dní návštěvy (a výpomoci) nebo si najmout paní na hlídání. Na ty dvě hodinky jednou za půl roku člověk ušetří i z mateřské..... Anebo lze prostě sedět doma a fňukat, že se ostatní nerozplývají blahem nad mým dítětem několik hodin denně a že jak mohou být tak sobecké a zvát mě do kiny, když vědí, že mám dítě. To je totiž nejlepší cesta k tomu, jak se dopracovat stavu "vlastně mi dítě ve všem překáží a nikdo ho a potažmo ani mě nemá rád". A ten by mohl být jak pro matku tak pro jejího za nic nemohoucího potomka opravdu dost škodlivej
Petra 24. 6. 2013 12:49
Já měla naprosto stejný problém, na jednou nikoho nezajímalo co dělám či co budu dělat, jak se těším a co bude dál. Po porodu se přišli podívat na miminko a tím to skončilo. Nikdo v mém okolí koho jsem znala dítě neměl a upřímně já už nevěděla co si snimi říct, téma jak jsem prokalila celou noc mě nelákala, ani kdo s kým spí či nespí a témata co dříve byli běžnou součástí jsem nevyhledávala. Začal jsem se tedy bavit s mamkami na hřišti, je jich tam spoustu kterých nemůžu vystát ale najde se tam i dobrá duše. Podle mě by mělo zajímat matku především její dítě a že se baví jak v noci nespí a co ho trápí je normální. Spousta maminek mi poradili různé fígle s dětmi a pak i já časem mohla radit. Je mi 27 a děti mám tři a nedokážu si představit že bych se o nich bavila míň jak 80% jaké hokoliv rozhovoru. Někdo tady psal že od toho jsou příbuzný, nikdo se ale neptal zda je máte. Já jsem bez rodičů od 10 let a těžko budu sedět před hrobem a vykládat jim o dětech, tchýni mám ráda ale nemusím s ní furt klábosit, manžela mám suprového jen je od rána do večera v práci a když večer přijde je už unavený a já taky na delší pokec není nálada a proto chápu že si někdo chce o dětech pokecat s přáteli!!! Doufám že nějakou kamarádku najdete :)
4