První výbavička miminka přehledně. Nekupujte zbytečnosti

mamina3 31. 8. 2017 22:40
Souhlasím, že je to zbytečné přehánět. Fakt je ten, že hodně záleží na životním stylu rodiny. Někdo využije hojně to a jiný ono, ale stejně bych minimálně třetinu z toho seznamu ještě vyškrtala, protože to stejně není potřeba. Čekáme třetí dítě takže zkušenosti mám. A i když na tohle naše poslední jsou jiné podmínky (máme auto, hodně cestujeme, nevím jestli se bude dařit kojení atd...)tak jsme pár věcí sice pozměnili ale i tak je zde uvedený seznam dloooouhý a nadbytečný. Rozhodně nemá smysl nakupovat věci pro "jistotu" to si můžete třeba dovolit u levného dudlíku u kterého nevíte zda-li ho dítě bude nebo nebude mít rádo a v noci se přece špatně shání ale sterilizátor a monitor dechu odsávačku atd atd jsou vážně dost velké investice, které počkají až zjistíte, že jsou nezbytně potřeba. Tolik moje zkušenost...
kk 31. 1. 2019 12:01
Je fajn natrefit na článek, který opravdu k něčemu je.. čekám druhého potomka a vím,že spoustu věcí, co jsem koupila, je opravdu zbytečné.
Pavlína 28. 12. 2019 18:42
Pro spoustu maminek věci zbytečné, ale on každý nemůže například kojit. Mě se za odsávačku, sterilizátor, ohřívačku a lahvičky všichni smáli, ale museli jsme všechny ty věci používat hned od začátku a jak jsem byla šťastná, že vše doma mám a nemusím se stresovat! Jistě, chápu, že ne každý na to má peníze, ale já jsem z práce a ze života zvyklá, že musím být připravená vždy na všechno, takže osobně jsem jela ještě podle delšího seznamu:)) A jediné, co jsem opravdu nevyužila byla podložka do vaničky a v našem případě zavinovačka. Ale tu třeba teď využiji u druhého prcka:)
3

Video