Maminka.czDěti

Výběr jídelní židličky pro děti vyhrála Stokke Tripp Trapp!

Reklama 8.  1.  2021
V okamžiku, kdy jme plánovali nový dům, věděla jsem, že tam musí být veliká propojená místnost kuchyně, jídelny a obýváku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kuchyni s jídelnou totiž považuji za pravé srdce domova. Místo, kde se všichni potkávají, povídají a hlavně vychutnávají s láskou uvařené a upečené jídlo.

Aby si ho s námi mohla co nejdříve vychutnat i naše nejmladší Rozárka, potřebovala jsem pro ni vybrat novou dětskou židličku. Violi a Jiřík už dávno odrostli a židličku po nich jsem tehdy darovala. Navíc stejně jak stále dospíváme a měníme svoje priority, tak se mění i náš pohled na výběr věcí, které chceme mít doma. A v novém DOMA chceme mít co nejvíce přírodních materiálů. Jak tedy probíhal můj výběr jídelní židličky?

Klepněte pro větší obrázek

Průzkum na Instagramu

Protože mám mezi sledujícími spoustu maminek, využila jsem toho a udělala si průzkum. Ptala jsem se, jakou jídelní židličku máte doma a jak jste s ní spokojení. Protože trh dětského zboží pravidelně sleduji, tak nějak jsem čekala, že se na prvních místech objeví přesně ti výrobci, které jste mi doporučili. Co mě ale překvapilo, že bude mít “první místo” takovou převahu.

Kdo že to vyhrál? Stokke Tripp Trapp – bezkonkurenční vítěz a hlavně, nenašla se jediná maminka, která by napsala, že je s židličkou nespokojená. Navíc mám koupené online kurzy od MUDr. Míši Kněžkové a i ona tyto židličky jednoznačně doporučuje – hlavně co se týče správného sezení dětí.

Jídelní židlička Stokke Tripp Trapp – seznamte se

Tak, to je ona! Mého srdce šampionka. Mercedes mezi jídelními židličkami. Kráska, ke které všichni vzhlíží… No, dobrá, budu brzdit. Ale uznejte…

Na trhu je už od roku 1972. Takže měli její výrobci dost času na to, aby vyladili byť jen sebemenší mušky. Norská značka Stokke patří k těm, kteří udávají trendy. A protože se v posledních letech rozmohla oblíbenost severského stylu, který klade důraz na přírodní materiály, pohodlí a styl, tak se není ani čemu divit.

Když se ale bavíme o nábytku pro děti, musí splňovat jednu důležitou vlastnost – být bezpečná! A to ona rozhodně je.

Židlička pro děti Stokke Tripp Trapp – vlastnosti

  • Rostoucí židlička – jedno z hlavních výhod tohoto typu jídelní židle je ta, že se jí nemusíte zbavovat po pár měsících jejího používání, protože z ní vaše batole vyroste. Tripp Trapp roste společně s vaším dítětem! Umožní vám přesně nastavit výšku i hloubku desky sedáku a také opěrek nohou dle aktuální výšky dítěte. To vše snadno a rychle.

Klepněte pro větší obrázek
Zdroj: e-shop Vanda store
  • Nosnost židličky – aby mohla židlička “růst”, musí “něco” unést. Konkrétně Stokke unese až 136 kg, takže s klidem poslouží až do dospělosti.

  • Ergonomie židličky – o ergonomii se poslední roky mluví a píše hodně. Musíme si na ni dávat pozor při výběru dětských batohů, ale právě i dětských židlí. Děti dnes sedí u stolů hodně. Což není dobře a je potřeba to kompenzovat dostatkem pohybu. Ale když už tam tedy sedí, tak je fajn, když mají pro svá záda správnou oporu a stejně tak mají ve správné poloze nohy.

  • Bezpečnost zaručena – žádné ostré hrany, vše krásně hladké, žádné vyčuhující šroubky… Navíc pevná a stabilní, takže nehrozí převrhnutí! V balení najdete také Harness-popruhy, které se snadno připevní.  

  • Kvalitní materiály – Stokke vyrábí své židličky z následujících materiálů: bukové dřevo, varianty oak dubové dřevo a varianta Ash z jasanu. Každá z nich je opatřena kvalitním a nezávadným nátěrem, takže se o ni dobře pečuje, a i když ji nenechavé ručky vašich nejmenších zapatlají, snadno to utřete. 

  • Velké množství doplňků – aby si každý mohl vybrat přesně to, co potřebuje, dá se koupit židlička samostatně a pak přikupovat postupně doplňky k Tripp Trapp s tím, jak dítě roste. Pořídit si tak můžete: novorozeneckou sadu pro nejmenší, dětský baby set, polštářky na pohodlné sezení a pultík.

  • Široký výběr barev – někteří to ocení, ti méně rozhodní naopak.  Sama jsem měla problém si ze všech těch krásných variant vybrat.

Klepněte pro větší obrázek

Naše zelená Stokke Tripp Trapp pro Rozárku

Jak už je jasné, já jsem vybrala zelenou variantu. Dlouho jsme s Petrem váhali, jestli tuto, nebo růžovou. Petr byl překvapivě pro tu růžovou, ale nakonec to vyhrála zelená, která mi přijde víc univerzální. Konkrétně se jedná o typ Stokke Tripp Trapp Moss Green a můžu vám prozradit, že ve skutečnosti je ještě krásnější, než na fotkách. Stoličku Tripp Trapp mám obchodu, který vám zřejmě nemusím představovat, protože je to jasná stálice u nás v ČR i na Slovensku – Vanda store.

Klepněte pro větší obrázek

K ní jsem vybrala ve stejné barvě také Stokke baby set (ten můžete používat cca do tří let) a polštářek Lucky Grey.  O pultíku jsem chvíli uvažovala, ale protože chci, aby pak Rozárka co nejdříve začala jíst skutečně společně s námi přímo u stolu, tak jsem ho nakonec neobjednávala.

Polštářek se snadno zapíná pomocí suchých zipů. Je z odolného materiálu (vyrobený z OCS – tedy organického materiálu!), který se dobře otírá, takže i když na něm skončí nějaký ten příkrm, tak nevadí, v momentě je pryč. Nic se nemusí složitě drhnout.

Jinak jsou k židličce ještě bezpečnostní popruhy, které zabrání dětem “vystupovat” kdy se jim zachce. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Kolik stojí Stokke Tripp Trap?

Naše zelená varianta židličky konkrétně 4999 Kč. Baby set vychází na 1299 Kč a polštářek 1199 Kč. Tato vyšší pořizovací cena možná rodiče odrazuje, ale když si vezmete, že židle vydrží dětem klidně až do studentských let, tak je to investice, která se skutečně vyplatí. Navíc to může být tip třeba na dárek k narození miminka. Myslím totiž, že praktické dárky oceníte podstatně více, než kupu oblečení pro miminko, které stejně nestihne vynosit. Takže můžete dát tip třeba babičkám a tetičkám, klidně se můžou složit a ještě budou rádi, že nemusí vymýšlet, co vám koupit. 

Klepněte pro větší obrázek

Recenze Stokke Tripp Trap

Když bych měla závěrem shrnout, jak jsme s výběrem spokojení a jestli bych doporučila tuto variantu i vám, tak jednoznačně ano! Ať už se jedná o design, provedení, bezpečnost a hlavně udržitelnost. Ve všech těchto bodech si nás Stokke získala a věřím, že i vás.

 Autorka textu a fotek: Gabriela Bartošovská, Recepty dětem

Témata: Děti