Maminka.czTěhotenství

Vyberte si nejlepší dárky pro těhotné [Vánoce 2015]

Iva Endrychová 10.  12.  2015
Lámete si hlavu nad dárkem pro těhotnou partnerku, dceru, maminku nebo kolegyni? Nechte se inspirovat našimi nápady.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Určitě se neomezujte jen na dárky spadající do výbavičky pro budoucí miminko. Ty jsou sice nutné, ale těhotná maminka si z nich příliš radosti sama neužije. Jistě mnoho z nich takový dárek potěší, ale zkuste se i v této kategorii zamyslet a přijít na něco, co by si sama určitě nepořídila. Takže třeba zvolte lepší typ chůvičky nebo lepší značkové oblečení pro miminko.

Úplně nejlepší však je, pokud se s obdarovanou domluvíte, co by se jí líbilo, protože nikdo není nadšený, když se mu doma sejdou tři chůvičky, pět stejných kusů oblečení nebo kočárek, který určitě nechce.

Každé ženě samozřejmě uděláte radost i pěkným doplňkem nebo šperkem, či knížkou. Již brzy se budete moci poohlédnout i v dalších kategoriích.

V tomto článku se však zaměříme i na dárky, které udělají radost přímo budoucí mamince

Rozmazlující dárky

Prenatální relaxační masáž

Přibližně 800 až 2 000 Kč

Těhotenství znamená pro ženu neobvyklou zátěž páteře a okolního svalstva. Mnoho budoucích maminek si stěžuje na bolesti v kříži, proto jim jistě uděláte radost poukazem na těhotenskou masáž. Prospěje nejen fyzické, ale i duševní pohodě maminky. 

Klepněte pro větší obrázek
Masáž budoucí maminku příjemně uvolní.

Profesionální focení

Kolem 2 000 Kč, ale cena se může lišit

Nechte zvěčnit svou partnerku s rostoucím bříškem. Budete tak mít originální památku na její těhotenství. Nebojte, fotografové, kteří nabízí tuto službu, mají k budoucím maminkám citlivý přístup a o podobě fotografií samozřejmě diskutují se svou klientkou.

Klepněte pro větší obrázek
Fotografie s těhotenským bříškem bude příjemnou vzpomínkou.

Luxusní den pro maminky

Přibližně 3 500 Kč

Každá žena miluje, když o ni někdo pečuje. Nechte svou nastávající maminku pořádně rozmazlit.  Dopřejte jí den plný luxusu. Balíček je sestavený dle poskytovatele, avšak většinou obsahuje těhotenskou masáž, služby manikérky a pedikérky a případně kosmetičky. Záleží jen na vás, jaký balíček vyberete.

Klepněte pro větší obrázek
Každá nastávající maminka si bude připadat jako princezna.

Kávovar  nejen pro návštěvy

Kávovar Löfbergergs Picco vypadá luxusně a ozdobí každou domácnost. Společnost sice sama o sobě nenabízí bezkofeinové kapsle, ale využívá systém Caffitaly, takže do něj pasují i kapsle dalších výrobců. A každou ženu potěší, že kávovar je prakticky bezúdržbový - nalít vodu, dodat kapsli, zamáčknout, vložit hrnek, zmáčknout tlačítko, čekat, vyndat kapsli a vychutnat si kafe třeba s návštěvou nebo partnerem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Kávovar Löfbergs v lesklé fialové barvě, n-a.cz, 2000,- Kč

Plavání nebo cvičení pro těhotné

Stovky až tisíce korun

Ani v tomto období by ženy neměly zapomínat na péči o fyzickou zdatnost. Jen se v nabídce kurzů poohlédněte po těch, které se jsou přizpůsobeny cvičení těhotných žen.

Klepněte pro větší obrázek
Plavání uleví od bolestí zad a kloubů.

Něco pro čtení a poslech

Můj těhotenský deník

223 Kč, Kniha.cz

Těhotenství, to je devět měsíců plných nových zážitků a emocí, které stojí za to zaznamenat. Součástí jsou i praktické informace a doporučení jednotlivým týdnům těhotenství a také informace o tom, jak vaše miminko roste.

Klepněte pro větší obrázek

Nová velká kniha o mateřství s CD

404 Kč, Kniha.cz

Kniha, která budoucí maminku provede těhotenstvím až po první měsíce po porodu. Nejedná se o překladovou literaturu, jak je u těchto publikací běžné, ale na přípravě této knížky se podíleli přední čeští odborníci, takže v ní jsou popsány aktuální problémy a situace, se kterými se mohou setkat čeští rodiče. Na CD pak rodiče najdou melodie pro nejmenší a jejich maminky.

Klepněte pro větší obrázek
 

Líný rodič

268 Kč, Kniha.cz

Nestaňte se otroky svých dětí. Dětem nejvíce prospějete, pokud budete líní. Váš život bude snažší a finančně méně náročný a z vašich dětí vyrostou šťastní a soběstační jedinci. Jinými slovy i být rodičem má své meze a ty vám pomůže najít výše zmíněná knížka.

Klepněte pro větší obrázek

Relaxační hudba

Stovky korun

Harmonické skladby pro duševní pohodu usnadní usínání a zklidní budoucí maminky po náročném dni a má pozitivní vliv i na psychiku vašeho miminka. Dobře zvolená hudba maminkám pomáhá i uvolnit se u porodu.

Klepněte pro větší obrázek
Správná hudba navodí příjemnou atmosféru.

Pro zdraví a krásu maminky a miminka

Tělo ženy má v těhotenství specifické nároky a potřebuje více vitamínů. Dopřejte je i vaší nastávající mamince.

Vitamíny a minerály pro budoucí maminky

Od 103 Kč, Mamavit.cz

Na vývoji preparátu spolupracovali i lékaři z Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze-Podolí. Tělu maminky dodá vitamíny a a minerály, a přitom neobsahuje žádná barviva ani konzervační látky.

Klepněte pro větší obrázek
Budoucí maminky potřebůjí řadu specifických vitamínů a minerálních látek.

Od 236 Kč, Femibion.cz

Pro budoucí maminku a vývoj jejího miminka je důležitá kyselina listová a metafolin, který napomáhá právě úspěšnému zpracování kyseliny listová.  Vybrat si můžete i tablety, které obsahují další látku důležitou pro správný vývoj miminka – jód.

Klepněte pro větší obrázek

Od 199 Kč,  Zentiva.cz

Potravinový doplněk Calibrum mami je určeně speciálně ženám ve druhém a třetím trimestru a pro kojící ženy. Obsahuje všechny důležité vitamíny a minerály, které podporují zdravý průběh těhotenství a vývoj miminka.

Klepněte pro větší obrázek
 

Tělový krém pro prevenci strií

Od 150 Kč, Elasti-Q.cz

Strie jsou nevzhledné jizvičky, které vznikají při náhlých změnách objemu jakýchkoliv částí těla. Pomozte vaší těhotné kamarádce jim předcházet.

Klepněte pro větší obrázek
Pomozte budoucí mamince zabránit nevzhledným striím.

Kosmetika pro domácí masáže

Od 100 Kč, Saloos.cz

Jemná masáž prospěje duševní pohodě ženy a pomůže jí se uvolnit po dnech plných stresu. Navíc masírováním správných částí si může žena i ulehčit porod. Zkuste třeba masážní olej na masáž hráze nebo na masáž prsou.

Klepněte pro větší obrázek
Masáž vám může zpříjemnit i intimní chvíle.

Speciální kosmetika pro těhotné Nobilis Tilia

Do 409 korun, Nobilis.cz

Česká značka Nobilis Tilia se specializuje především na přírodní aromakosmetiku. Ve svém portfoliu má speciální kosmetiku pro těhotné a maminky. Vybírat můžete z bohaté nabídky čajů, pleťových vod, masážních olejů, hygienické kosmetiky. Zboží můžete nechat zabalit také do dárkové kazety.

Klepněte pro větší obrázek

V druhé kapitole článku najdete tipy na dárky, až se dítě narodí.

Dárky, až se narodí…

Kojicí náramek

Přibližně 200 Kč, Kojicinaramek.cz

první dny po narození miminka jsou velmi hektické. Budoucím maminkám jistě udělá radost drobná pomůcka, která jim připomene přesný čas a stranu kojení.

Klepněte pro větší obrázek
Praktický dárek, který budoucí maminka ocenění po narození miminka.

Kabelka pro maminky

Od 3 000 Kč, Mimmo.cz

Po narození miminka bude nutné přehodnotit obsah kabelky. Je třeba najít v ní místo i pro věci, které potřebuje miminko. Každé ženě proto udělá radost praktická kabelka, kde bude mít vše své místo.

Klepněte pro větší obrázek
Nová kabelka potěší každou ženu.
 

Sada na odlévání otisků

Od 499 Kč, odlitek.cz

Budoucí maminky, které se vyžívají v ručním tvoření, jistě potěšíte sadou pro výrobu otisku nožičky či ručičky vašeho miminka. Vznikne tak milá vzpomínka na to, jak vaše miminko vypadalo krátce po porodu. Výhodou tohoto produktu je, že může udělat radost dvakrát – jednou jeho výroba a podruhé radost toho, komu darujete hotový výrobek.

Klepněte pro větší obrázek
Sádrový odlitek končetin miminka potěší i každou babičku.

Poukázky na drobné služby

Dle zpracování stovky korun

Každá novopečená maminka ocení, pokud ji usnadníte práci a umožníte jí chvíli oddechu. Vytvořte například dárkovou knížku s kupony pro běžné činnosti – hlídání dětí, úklid domácnosti, masáž chodidel… Fantazii se meze nekladou.

V druhé kapitole článku najdete tipy na dárky pro budoucí tatínky.

Bonusové dárky pro budoucí tatínky

350 Kč, Showtata.cz

Budoucí tatínky můžete na jejich příští dny vtipně připravit vstupenkami na originální divadelní představení Táta. Pobaví se, poučí a navíc si odnesou i zajímavou památku, kterou jim budou jejich kamarádi závidět. Hraje se nejen v pražském Divadle v Celetné, ale navštívit jej můžete i v dalších městech. Program představení a další informace najdete na webových stránkách.

Klepněte pro větší obrázek
V roli otce exceluje slovenský herec Roman Pomajbo.

Tátologie

179 Kč, kniha.cz

Díky knížce od Pavla Brycze, pro vás bude rodičovství zábavou. A snadno si s jeho nástrahami poradíte. Jak mít dost odvahy k nezodpovědnosti vůči šéfům a spát v práci? Jak se zachovat, když přežijete s dětmi celý nekonečný večer a ve dvě ráno vás budí opilé pohihňávání matky dětí.  A jak uživit rodinu v éře hypotečního otroctví. Pokud vás knížka zaujala, autor napsal ještě druhý díl.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Těhotenství, Děti, Miminko, Jen pro maminku, Vánoce, Výběr, Maminka pomáhá, Výroba, Zvolená hudba, Van, Tlačítko, Poukázky, Milá vzpomínka, Přesný čas, Mimmo, Budoucí miminko, Jemná masáž, Potravinový doplněk, Odlitek, Velká kniha o mateřství, Těhotná maminka, Relaxační hudba, Nobilis tilia, Hotový výrobek, Kabelka