Maminka.czDěti

Vybíráme auto pro miminko

Reklama 1.  10.  2020
Když se vám narodí miminko, budete potřebovat více prostoru pro věci v autě. Poradíme vám s výběrem auta, které bude splňovat požadavky pro bezpečí a komfort vašich maličkých.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ne všichni si mohou dovolit koupit několik aut. Proto již při koupi toho prvního je dobré myslet na budoucnost a zajistit, aby to bylo to správné auto pro miminko. Ať už plánujete jedno miminko nebo víc, budete prostě potřebovat správné rodinné auto s dostatkem místa pro autosedačky. Zvláště pokud jich bude třeba časem víc.

Na co si dát pozor, pokud vybíráme auto pro miminko

Vhodné auto pro miminko by mělo být co nejbezpečnější. Raději se vyhněte sportovním nízkým modelům, natožpak pouze dvousedadlovým autům. Pro vlastní pohodlí a zmenšení času a nervů potřebných k připnutí autosedačky se nehodí ani klasická třídveřová auta s 5 sedačkami. Auto pro miminko volte zároveň s dostatečně prostorným kufrem. Do velkého kufru totiž snáze složíte kočárek a další věci, které bude miminko i vy potřebovat.

Jako nejvhodnější se tedy jeví auta typu combi (s větším kufrem) nebo SUV. Auta SUV jsou zároveň prezentována jako bezpečnější. Mají výše položený podvozek a často přídavné bezpečnostní prvky.

Oblíbené modely aut pro miminka

Mezi oblíbené modely, pokud rodiče zvažují auto pro miminko, patři například: SUV Hyundai Santa Fe, Škoda Karoq, Renault Megane combi nebo BMW 5 combi.

Auta pro vícečlennou rodinu

Pokud vás časem bude víc, zvláště pak v horizontu několika let, je dobré si uvědomit, že třeba 3 autosedačky se do auta nedostávají snadno. Jedna musí být na sedadle spolujezdce a musí být vypnutý airbag. Auto pro miminko najednou nebude stačit. V takových případech je dobré zauvažovat nad auty, které mají možnost 7 sedadel. Ubezpečte se však hlavně u svého prodejce, že na těchto sedadlech lze používat dětské sedačky.

Ať už si pro svou rodinu vyberete jakýkoliv vůz, přejeme, ať jsou vaše cesty bezpečné a čeká vás s miminkem spousta krásných výletů.

Témata: Děti, Bezpečnost dítěte