Maminka.czVáš domov

Vybíráte fototapety? Prozradíme, jaké se hodí do jednotlivých místností

Reklama 12.  12.  2018
Chcete oživit vlastní interiér a nehodláte při tom malovat? Určitě to jde i bez námahy. Stačí k tomu pouze dostatek volného času, nějaké ty peníze a chuť s tradiční nudnou realitou něco udělat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Takto se to poměrně lehce řekne, nicméně výběr moderních fototapet na stěnu není vůbec jednoduchý. Při množství různých variací, jež se aktuálně na trhu nacházejí, člověku trvá velmi dlouhou dobu, než se mu podaří vybrat takový model fototapety, který by konkrétní místnosti skutečně slušel. Pokud se vám nechce trávit takto dlouhou dobu pouhým výběrem vhodné fototapety na zeď, jste na správné adrese. V tomto článku se totiž na jednotlivé pokoje zaměříme podrobněji a pokusíme se poukázat na to, jaké fototapety se hodí do daného prostoru co možná nejvíce.

Obývací pokoj v zajetí města i květin

Moderní obývací pokoje si zaslouží stylové fototapety na zeď, které na první pohled zaujmou. Pokud hraje v domácnosti prim žena, nejspíše si prosadí různé florální motivy. Květiny jsou zkrátka nádherné v jakékoli podobě. Je fakticky úplně jedno, jestli si vyberete pole plné rozkvetlých květin nebo nějaké makro, na němž bude konkrétní nádherný kvítek zachycený v tom nejmenším detailu. A jaké květiny vybírat? Výbornou volbou jsou například levandule. Jejich fialová barva je doslova úchvatná a zaujme na první pohled kohokoli.

Jemné snítky fakticky už jen svým vzhledem lákají k tomu, aby si člověk přičichl a ucítil onu nádhernou vůni. Jestliže spíše patříte mezi vyznavače industriálnějšího prostředí velkoměsta, také máte z čeho vybírat. Fototapety se znázorněním velkoměst jsou jasným dokladem toho, že obývací pokoj může být laděn i takto. Výbornou volbou je i zdánlivě obyčejná skica města. Jednoduchá kresba v černé barvě na světlém podkladu vypadá perfektně.

Klepněte pro větší obrázek

Kuchyň ve stylu vintage

Příprava pokrmů je pro mnohé povinností, která se ale může stát i velkou zábavou. Pokud se vám podaří připravit něco skvělého a ostatní vám to pochválí, samozřejmě vás to bude motivovat k dalším činnostem spojeným s přípravou jídel. I kuchyně ale musí vypadat co možná nejmoderněji. Jakou si ji uděláte, takovou ji budete mít. Velmi oblíbené jsou v této místnosti především motivy jídla a jakýchkoli pomůcek, jež jsou s ním spjaté. Typické jsou kupříkladu příbory. Perfektně ale vypadají i zvětšené detaily ovoce a zeleniny. Výbornou volbou je také fototapeta do kuchyně ve stylu vintage. Různé mozaiky a malinkaté obrázky třeba geometrických tvarů mohou působit perfektně.

V ložnici budete snít o těch nejlepších věcech

Místo skvělého a ničím nerušeného odpočinku. Přesně tím by se měla stát ložnice. Přehánět to v této místnosti s nějakými ostrými barvami a velkým kontrastem se rozhodně nevyplatí. Nebojte se pořídit velmi jemné klasické či 3D fototapety, jež ještě více podnítí onu touhu po relaxaci a odpočinku. Hodně dobrou volbou jsou kupříkladu tapety znázorňující horkovzdušné balony.

Odlet těchto tradičních vzdušných plavidel v mnohých z nás evokuje velmi příjemné pocity dobrodružství a neprozkoumaných dálek. Když se navíc barevné balony spojí s čistě bílým podkladem, celek bude vypadat hodně dobře. Jinak bývají součástí ložnice také nejrůznější abstrakce, jež také do značné míry napomáhají ke snění. Jen vy sami si při pohledu na obrázky dokážete představit, co se za nimi skutečně skrývá.

Klepněte pro větší obrázek

Ornamentální či blankytná koupelna

Vcelku značně frekventovanou místností je také koupelna. Pokud si vybavujete aktuálně právě ji, můžete samozřejmě využít i spousty fototapet. Ty jsou chráněné před negativním působením vody. Výborné jsou i specifické fototapety na dveře. Vybírat lze z obrovského množství zajímavých motivů. Jakousi klasiku představují zejména nejrůznější ornamentální obrazce. Výborné jsou především variace vyvedené v kulatých tvarech.

Co se týká barev, u těch také nebudete nijak výrazně omezeni. Vsaďte na modrou. Přece jenom, koupelna je velmi úzce spjatá s vodou, mající právě tuto barvu. Na odstínu příliš nezáleží. Je fakticky jedno, jestli jde o světlou, či tmavou modrou barvu.

Témata: Váš domov