Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

nefertiti 16. 5. 2012 20:17
Tak tohle je první recept, ve kterém se dává mléko do chleba! CHleba peču řadu let, chodím na různé recepty a diskuze, ale toto je pro mě teda opravdu šok. Mléko se přidává do kynutých těst určených na moučníky, knedlíky a ne chleba! Promiňte, ale mně se to zdá jako jedna velká blbost!
Miruska 19. 7. 2015 16:25
Mleko se tam dava proto, aby byl chleb vlacnejsi.
Nairoby 3. 2. 2018 08:39
Souhlas, do chleba sa mléko nedává. tleskání
Peču podla tohoto a nestalo sa, že by sa nekom nepovédl.
http://www.dratenictvi.estranky.cz/clanky/recept-na-chleba.html...
Mamka 17. 5. 2012 08:16
Babička dělala také kvásek s mlékem, když nebylo, dávala vodu. Asi je to jedno.
veronika 21. 5. 2012 14:51
blbost to není, v "mém" receptu je 0,5l vody/ mléka, já to taky dělám s mlíkem, a jak je dobrý....
Lenka 27. 6. 2012 11:23
Zkoušela jsem, ale napoprvé katastrofa( Asi jsem špatně odměřovala, těsto bylo řídké a místo bochánků jsem měla placky. Ale moje chyba. Jen mám dotaz - opravdu pečete jen na 100 stupňů? Zdá se mi to málo a za půl hodiny jsem měla všechno syrové. Nebo jsem chlebový analfabet a zmršila jsem to celé? Díky.
Jana 23. 3. 2020 07:08
Zkuste tento recept: www.kvaskovy-chleb.cz
??? 29. 9. 2012 17:32
Blesk 17. 1. 2013 17:45
Zdravím, taky mi chleba nevašel, chyba je v teplotě. Tam nemá být snížení na 100°C ale na 180°-slovy sto osmdesát stupňů
frydry 29. 1. 2013 16:07
** **nok tak ,,,pokus je v troubě,taky mě zarazilo těch 100° nechávám na 200° a uvidéme,,,
frydry 29. 1. 2013 16:33
** **Tak jsem 1 kus upekla,nechala na 250°10min na horní příčce udělat kůrku pak potřela vodou se solí a dala doprostřed,,,,,pekla jse 45 až 55 min na těch 200°a docela to ujde,,,,
Ditka 20. 2. 2013 19:27
Dobrý večer . Dnes jsem pekla chleba podle receptu a je skvělý . Pekla jsem ho na 180 zhruba 50 minut a nemá chybu .
misja 6. 4. 2013 18:45
Dobrý den, a dá se péct i v plynové troubě??
Eda 8. 4. 2013 15:43
Nevíte někdo jak je to kdybych chtěl dělat jen tmavý nebo pohankový chleba? Musí tam být vždy ta pšeničná mouka? Děkuji
magma 24. 4. 2017 21:20
Já dělám chlepa ze špaldové a chlebové žitné,půl na půl,bílou mouku nedávám,někdy trošku praskne,nevím jestli tam nedávám moc slunečnicových,lněných semínek,nemelu je,dcera má ráda,když to tam křupe,ale spapáme ho vždy do posledního drobku,tento mám ještě v troubě,nespadl,ale peču na 180 horkovzduch uvidím jestli se upeče i uvnitř
Chleba 10. 8. 2019 23:56
Dobrý den, a tento chleba který říkáte, máte nějaký Váš recept, nebo je to obdoba receptu který je ve článku, jen lepší varianta? :) Také hledám recept kde se nepoužívá obyčejná mouka. Díky
brčál 9. 4. 2013 19:41
dneska jsem to prubla a nevím, kde jsem udělala chybu, ale takhle lepivý těsto jsem v životě neviděla... no tak bochani jsou na plechu a uvidíme.. jak dlouho to kyne?
brčál 10. 4. 2013 09:09
..jo a vůbec se mi nepovedl.. fňuk :'(
bodlinka 12. 4. 2013 22:21
Sice jsem měla docela lepivé těsto a musela ještě přidávat trochu mouky, ale chlebík je vynikající.... super recept
Stella 14. 4. 2013 20:25
Testo je opravdu neskutecne mazlave, doporucuju nalit 1 hrnecek vody a ted druhy postupne, ja bych priste dala asi jen 1 a pul hrnek vody.. Takhle jsem tam sypala jeste dost mouky Vykynul celkem dobre, ale pri peceni se mi tak nejak zvlastne srazil Ted chladne a zbytek uvidime
Tejezka 20. 4. 2013 18:51
Dobry den, domaci chleba uz jsem pekla a rekla si, ze vyzkousim jiny recept. Testo bylo neskutecne mazlave, pridala jsem urcite jeste salek mouky. Nakynul pekne, ale ani po 40ti minutach peceni nebyl hotovy. Pekla jsem jeste 30 minut na vyssi teplotu, nez uvadi recept. Nejdrive krasne nabyl na objemu, pak ale spadl na placku. No zklamani velke, vratim se k overenemu receptu.
??? 21. 4. 2013 22:29
Chleba? Hrůza! Peču 1,5h a stále nic, místo chleba placka. No, vím, že je to naposledy. Možná by autorka mohla předvést své kouzlo v přímém přenosu, takový mazlanec jsem fakt ještě neviděla. Postupovala jsem přesně podle receptu, ale asi to byla chyba.
Klima 3. 5. 2013 09:44
Také jsme to zkoušeli a dopadli jsme podobně jako diskutéři níže, prostě dlouho bylo těsto syrové, nakynutí spadlo, a byla z toho placka, podobná tmelu. Místo 100°C tam asi patří něco okolo 180°C - 200°C . Na 100°C žádný chleba neupečete.
??? 17. 5. 2013 14:37
Těsto se dost lepilo ale to nevadí, přidal jsem mouku ale už to peču hodinu a pul a pořád žádná kůra se nedělá. :'( . Vůbec nevím co s tím.
Lena 30. 9. 2014 15:58
Pridat teplotu myslim, ne vim urcite ze je velka chyba v receptu pece se na 180 stupnu. a dat min vody nez uvadi recept.
Bah 17. 5. 2013 19:39
Přidala jsem dost mouky - celkem asi ještě celý jeden hrnek, aby těsto tolik nelepilo, a pekla rovnou na 200 stupňů a chleba je moc dobrý.
anonym 11. 7. 2013 16:03
chleba jsem pekla hodinu a čtvrt, kůrka je výborná, ale uvnitř je chleba mokrý.
??? 14. 7. 2013 12:55
peču asi 2 hodiny,těsto se lepí,a výsledek? Placka!!! Horší recept snad už ani neexistuje. Teplota 100°C je naprostá blbost.Nedoporučuji tento recept !!! :-X :-@
??? 18. 7. 2013 14:19
jsem naštvaná stejně jako Vy, měla jsem si nejprve přečíst komentáře, než jsem se do něj pustila. Tak snad to vylepším moukou a vyšším stupněm pečení....díky za radu
Babu 14. 8. 2013 15:53
Poprvé, když jsem ho dělala, tak PANIKA, následně po přečtení komentářů jsem se rozhodla upéct ještě jednou a trochu poopravit recept, jak již někdo psal. vody míň! a hlavně jsem to dělala z POLOVIČNÍ dávky, páč jsem v prvním kole musela dát druhý bochník na mražák, pozn. jsme 4členná rodina a třetí den začínat bochník už není zase taková super akce. péct na max prvních patnáct minut, potřít a pak cca 50min na 180st.C, mezitím dvakrát potřít a je fakt dobrej. jsem laik a chleba jsem dělala poprvé a byl opravdu moc dobrej, jen trochu úprav. mějte se fajn a dobré pečení. Spíš, jestli by nemohl být poopravenej recept, aby to měli ti po nás jednodušší a měli ho rádi hned na poprvé a ne až si přečtou komentáře, jen myšlenka
Jarka 9. 9. 2013 17:32
Vtipný, alespoň vím, že to není mýma rukama Také jsem dala hrnek navíc a už přidala i teplotu. Bochánky jsou velké pecny, takže budu péci na dvakrát
Linda 24. 11. 2013 09:04
Určitě méně vody a vyšší teplota. Peču ho už hodinu a ještě stále je uvnitř syrový, vyskočil, dost popraskal, ale snad se nakonec povede. Vody jsem dala jen hrníček a kousek, pak jsem dosypávala mouku. Vykynul hezky, uvidíme, jaký bude výsledek.
Recept rozhodně považuji za nešťastný - pro lidi, co chtějí zkusit chlebík poprvé to může být dost odrazující....
Terka 18. 12. 2013 15:20
Mile damy, Je mi 17 let a od 9 let mam bezlepkovou dietu. Verte mi, ze uz jsme s mamcou napekly x chlebu (maminka ji ma taky) a pect z bezlepkove mouky je horor. Kolikrat se Vam stane, ze testo nenakyne, a nebo kdyz nakyne tak se zdrcne. Vyzkousela jsem take X receptu.a za tento recept chci podekovat. Je lehky, nenarocn, bochnicky mi krasne vykynuly, s testem se mi pracovalo dobre, jen jsem musela zvysit tu teplotu (cca 1. 15 minut na 200 stupnu a dalsi hodinku na 180 stupny). Ale nemuzete si tu preci stezovat na teplotu a na sppatny recept, za 1. Kazda trouba je jina a za 2. Kazda mouka se chova jinak - mam to z me "pecici praxe". Kdyz udelate 2 chleby, kazdy z zitne mouky ale kazda mouka bude od jine znacky. - nebudete mit dva stejne chleby. Chce to recept vyzkouset a mouchy proste vychytat. Takze kdyz to shrnu - podle me je to super recept a chlebik je faaakt skvelej
Monika 21. 3. 2014 19:55
Ani já jsem si komentáře nepřečetla a "chleba" upekla, je na vyhození. Autorku bych chtěla vidět ten chleba podle tohoto receptu dělat, jestli z toho bude mít bochník dobrého chleba, tak zaslouží metál... Ale proč, SAKRA, ten recept ještě někdo neopravil??? Nejstarší komentář na toto téma je 2 roky starý!!!
nica 20. 11. 2014 18:31
Dnes jsem hledala nějaký recept na chléb a tento se mi líbil, že byl i s ovesnýma vločkama. Jak se tu píše, těsto bylo hodně lepivé, ale to problém nebyl, přidala jsem ještě dost špaldové mouky. Dělala jsem hladká se špaldovou, přidala ještě pět drobně nasekaných sušených rajčat i s trochou oleje a výsledek je opravdu dobrý chleba. Jo a ta teplota, tu jsem ignorovala a upekla podle předchozich receptů. Určitě ho budu ještě dělat příště třeba i s ořechama nebo se syrovou, nebo usmaženou
cibulkou.
Míša 17. 12. 2014 15:10
Recept špatný není. ALE na druhou stranu jsem taky pekla podle receptu a musela jsem ho předělat. 1) Myslím, že bohatě stačí 1/2 droždí. (500g mouky/ 1/2 droždí) 2) S vodou opatrně. Pomalu přidávat a stačí něco málo přes jeden hrnek. 3) Teplota je špatně. 100 je opravdu málo, u chleba bych se vůbec nebála přes 200. 4) Suroviny rukama musíte pořádně zpracovat a opravdu si dát na čas. 5) S těstem se musí zacházet opatrně, opravdu i malé drcnutí a nevykyne to.
Jinak po malé úpravě se mi chléb povedl a recept je dobrý, ale úplně podle receptu se jít nedá, což je škoda.
Miruska 19. 7. 2015 16:35
Chleba se nikdy neupece pri tak nizke teplote, co je to za hloupost?
Jana R. 30. 1. 2016 09:55
Děkuji za recept, chleba je výborný. Těsto (i podle komentářů) je lepivé, po roztopení trouby na max. 250°C jsem do trouby vložila ohnivzdornou mísu, rozehřála ji cca 15 min. na sucho, do horké mísy (suché, nevymazávat, nevysypávat) jsem předělala těsto a pekla 20 min. na 250°C, pak 50 min. 180-200°C horký vzduch. Chleba úžasný!!!! jen příště dám jen 2 lžičky soli.
Kamilla Sandera-ZECH 22. 3. 2016 05:07
Herzlichen dank, fuer das Recept.

es errinert mich an meine kindheit,for 60 jahren.

ich habe schon schwierigkeiten das zu lesen,aber

es geht noch. Meine Mutter hat genaus so gebacken und

gekocht. Ich lebe jetzt in Kanada. :

Danke Kamilla sandera-zech
Lenacia 4. 11. 2016 22:36
hrůza! Příště raději nejdříve přečtu komentáře. Těsto totálně řídké, musela sem přidat hromadu mouky aby přestalo být jakž takž mazlavé. Z chleba je sražená placka. Pekla jsem přes dvě hodiny!!!!! Hrůza!!! Vy už raději nepište, článek obsáhlej jak Na západní frontě klid, a výsledek nulovej.
Martina 9. 11. 2016 13:44
Prosím nemám tušení, jak dlouho má to těsto kynout?
Zdenka 18. 3. 2017 19:12
Zdravím všechny, kteří upekli domácí chléb podle tohoto receptu. Také jsem měla určité pochybnosti, ale přesto jsem dodržela postup. Patlavé těsto, mléko je blbost a teplota je příliš nízká. Takto upečený, lehce přesolený a uprostřed mazlavý chleba je k ničemu.
Sabina 11. 8. 2017 23:19
Samozřejmě, že jsem si také nepřečetla žádné komentáře, jela podle receptu a těsto doslova upatlala. Nicméně dosypávala jsem hromadu mouky a to už mi bylo divné tak jsem jukla níže a četla a četla a jen valila oči. Nakonec se těsto přestalo lepit a krásně vykynulo až se mi oba bochníky spojily. Už jsem pekla na cca 200 st. asi hodinu a čtvrt, bochníky se krásně upekly i s kůrčičkou a měly krásný dutý zvuk. Po chlebu se jen zaprášilo, příště upeču znovu.
vivi 8. 11. 2017 21:39
Přidala jsem více mouky a pekla na 200 stupňů, asi 1hod a čtvrt a je vynikající
Rybuška 31. 10. 2019 11:19
Doporučuju přečíst pěkný článek https://www.financni-navigator.cz/domaci-chleba-s-kuchynskym-robotem-ankarsrumem/. Docela mě to zaujalo. Tak bych zkusila doma udělat chleb.
Martin 18. 3. 2020 19:06
Škoda, že jsem nepřečetl dřív diskuzi. :-/ zelenáč Těsto řídká ......, už při kynutí se roztekl po celém plechu! Ještě je v troubě, už jsem přidal na teplotě, tak uvidíme. Možná rozříznout jako burgr a udělat proužky jako na bagetu. Stačila by poloviční dávka. nápad
káča 26. 3. 2020 16:56
Přesně tak, že já blbec nečetla tu diskuzi... je to na vyhození, sedí rozkydlej v troubě, předtím zalepil, co mohl, jedna velká hrůza, já bych tu autorku nechala TEN CHLEBA CELEJ SEŽRAT!

káča 26. 3. 2020 17:44
Přesně tak, že já blbec nečetla tu diskuzi... je to na vyhození, sedí rozkydlej v troubě, předtím zalepil, co mohl, jedna velká hrůza, já bych tu autorku nechala TEN CHLEBA CELEJ SEŽRAT!

48

Horoskopy

Panna Snažíte se být odpovědní k sobě i svým blízkým. Vymýšlíte různé formy zábavy, ať se z toho doma…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Dušan, Dušana, Dustin





Aktuální vydání

Aktuální číslo časopisu

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Výhodné předplatné

Objednat předplatné