[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Houby hřibovité, bedly, masáky, nebo dokonce lišky – ať najdete při víkendové procházce v lese jakoukoli houbu, do této vydatné polévky se bude skvěle hodit. Pokud jste nejen vášniví sběrači, ale také milujete chuť hub, pak jistě oceníte, že v tomto receptu zpracujete houby čerstvé. Jejich charakteristické aroma díky tomu totiž získá na intenzitě.
Suroviny:
Postup:
Očištěné houby pokrájejte na tenké plátky a poduste je na másle s většinou petrželky. Poprašte moukou a rozmíchejte na světlou jíšku. Chvíli poduste. Zalijte chladným vývarem, přidejte květ a smetanu, přiveďte k varu, stáhněte oheň a vařte mírným varem asi 15 minut, až houby zkřehnou. Podávejte ozdobené petrželkou, svítkem nebo osmaženou houskou.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz a časopis F.O.O.D.