Maminka.czKam s dětmi

Vydavatelství Mladá fronta pořádá Festival Lidé a Země

redakce 23.  9.  2013
Vydavatelství Mladá fronta pořádá Festival Lidé a Země
Praha 29. srpna 2013 – Vydavatelství Mladá fronta a časopis Lidé a Země z divize Časopisy připravily další ročník populárního Festivalu Lidé a Země. Festival se koná v sobotu 28. září 2013 od 14.00 hodin na pražské náplavce pod Tančícím domem na palubách historických lodí Vyšehrad a Vltava.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cestovatelské setkání pro všechny, kteří chtějí vidět za obzor, jak zní podtitul akce, se bude konat v námořnickém stylu za přítomnosti profesionálních cestovatelů, fotografů a příznivců časopisu Lidé a Země, který loni oslavil významných šedesát let existence.

V programu vystoupí Michael a Markéta Foktovi, kteří představí daleké Fidži, Dan Přibáň naváže povídáním o dobrodružné cestě po Jižní Americe v bakelitovém vozidle značky Trabant, režisér Petr Horký povypráví neznámé historky ze života legendárního Miroslava Zikmunda, o kterém už dva roky točí film, a šéfredaktorka časopisu Lidé a Země Lenka Klicperová provede Nigerem s jeho neuvěřitelným svátkem sexu a lásky – gerewolem. Na akci bude přítomna legenda spojená s fascinujícím světem žraloků Steve Lichtag. Návštěvníci si také budou moci potřást rukou s nestorem českého cestování Miloslavem Stinglem.

Na festivalu budou připraveny ochutnávky specialit z Evropy, taneční, hudební i rukodělné výrobky a workshopy. Zdarma je vyjížďka po Vltavě na luxusní lodi Explorer s možností kormidlování. Proběhne dražba bizarních úlovků z cest našich předních cestovatelů a výtěžek z dražby bude věnován na konto nemocnice v keňském Itibu. Cestovatelské odpoledne ukončí módní přehlídka inspirovaná exotickými barvami Afriky. Festivalový večer vyvrcholí koncertem Brazilce Santiaga Ferreiry a skupiny Rio Dance Show. Závěr akce bude patřit DJ Appuovi a noční fireshow.

Celým festivalovým děním bude tradičně provázet Petr Horký, cestovatel, režisér a moderátor.

Festival Lidé a Země

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, pořad, festival, Rio, Přehlídka, Vyjížďka, Módní přehlídka, Sting, Porada, Země, Denim, Trabant, Fronta, Podtitul, Vydavatelství, Pór, Front