Maminka.czRodina

Vyhazujete nepotřebné, staré věci? Stop! Rozdejte je

Zuzana Šustová 27.  5.  2013
Jednou za čtvrt roku pořádáme s přítelkyněmi výměnný bazárek. Přinášíme a následně si i odnášíme lecjaké poklady.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tak šel čas

Před pár lety, když jsme s tím začaly, vyřazovaly jsme před každým setkáním jen nenošené oblečení, maximálně vybrané botičky a doplňky. Dnes již se přidružily i dětské oděvy, hračky a potřeby všeho druhu. Rovněž pánské věci, nádobí, šperky, zkrátka cokoliv, co jsme třeba rok či déle nepoužili a z čeho celá rodina vyrostla.

Dobrá věc

Všechno, co zůstane, pak vždy pořadatel akce odveze do nejbližší charity. Takový vyměňovací trh mezi přáteli je bohulibá činnost z více důvodů:

  1. Sejdete se například i s těmi kamarádkami, které jste delší dobu neviděla.
  2. Připravíte si navzájem něco dobrého na zoubek.
  3. Pokud máte děti, pěkně se spolu mohou zatím zabavit.
  4. A poslední nemalé plus by třeba mohlo být, že se tak zachováte ekologicky i ekonomicky. Nezatěžujete odpad, přirozeně recyklujete a pozor - někdy získáte skvělé úlovky!

Kde a kdy?

Pokaždé se včas domluvíme, u koho naší spanilou půtku o hadříky a spol. vykonáme. Není to jednoduché sladit, milé dámy, ale nakonec se to musí podařit. Nejlepší představa je například ta, že se konečně udělá zase hezky a tehdy se sejdeme na zahradě u jedné z nás.

Nejsme samy

Vím o nejméně čtyřech dalších ženských spolcích, které organizují obdobné aktivity. Pokud se tedy toužíte zbavovat neužitečností šikovnou cestou, tohle by pro vás mohla být ta pravá. Vytvořte si okruh kamarádů na takové povznášející druhy večírků anebo se k někomu přidejte skrz sociální síť.

Perlička

Představte si, že se našich radostných setkání nad oblečky postupně účastnili takřka všichni muži, manželé, švagři. Byli v šoku, jak se dokážeme zapálit pro danou věc. Smáli se nám a fotili vášnivé přebírání hadérků, broží, tašek, knížek, hraček… Ale nakonec si každý z nich něco odnesl pro sebe:)

Využít můžete také možnosti nákupu, prodeje, výměny nebo darování v Bazárku na Maminka.cz.

Témata: Rodina, Sto, Perlička, STOP, Věc, Star, Dobrá věc, Druhý věc