Maminka.czZdraví

Vylepšete si po porodu vaginu. Bezbolestně to zvládne speciální ultrazvuk

redakce 30.  6.  2014
Vylepšete si po porodu vaginu. Bezbolestně to zvládne speciální ultrazvuk
Vylepšit si můžete nechat kde co. Široká stehna zúží liposukce, botulin vyhladí vrásky nebo zvětší rty. A ultrazvuk může vylepšit vaše intimní partie.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Po porodu mnoho žen bojuje s pocitem, že jejich intimní partie ztratily svou dřívější pružnost a pevnost. I proto mnoho žen po porodu odmítá sex. Pokud jsou ženy se svým tělem nespokojeny, často se vrhnou do rukou plastických chirurgů a podstoupí bolestivou labioplastiku. Ne vždy je však tato operace vhodná ze zdravotních důvodů a někdy mají ženy i strach.

Jenže mnoho jiných možností, jak si zlepšit sebevědomí a cítit se zase žádoucí neměly. Ve světě se však objevila novinky, která slibuje vylepšení malých nebo velkých stydkých pysků nechirurgicky. Nyní se začíná toto ošetření poskytovat i v Česku. Jedná se o přístroj Protégé Intima, který funguje na principu současného působení radiofrekvence a ultrazvuku. Díky intenzivnímu působení ve všech vrstvách tkáně dochází k tvorbě nových kolagenových a elastinových vláken, tak se tedy zvýší elasticita tkání v intimních oblastech, genitál je pevnější a růžovější. „Dosud byla jedinou možností, jak ovlivnit vzhled ženských intimních partií, chirurgická labioplastika. Ne vždy je však operace vhodná, ať už ze zdravotních či jiných důvodů. Navíc operace může být spojena s celou řadou nežádoucích účinků a komplikací, upozornila gynekoložka Zuzana Fučíková z ordinace GYNPOINT s.r.o.

„Cítím se lépe“

Novinku si vyzkoušela i třiatřicetiletá Markéta, maminka dvouletého Matyáše. A tady jsou její pocity. „Se svými intimními partiemi jsem měla po porodu potíže, a tak když se objevila možnost neinvazivního zákroku, rozhodla jsem se jej vyzkoušet. Ošetření bylo k mému překvapení naprosto bezbolestné a v žádném případě nepříjemné. Cítila jsem jen výrazné teplo a pohyb aplikátoru. Výsledek byl vidět hned po zákroku a s každým dalším ošetřením se zlepšoval,“ je Markéta spokojená.

Ošetření trvá asi půl hodiny a lékaři jej doporučují opakovat čtyřikrát. Tím, že dojde k estetickému vylepšení, mnoho pacientek pak uvádí, že se cítí mnohem sebevědomější a také popisují, že si více užívají sex. „Intenzivní lokální ohřev poševního vchodu zlepšuje průtok krve a stimuluje nervová zakončení, čímž výrazně a dlouhodobě zlepšuje sexuální satisfakci,“ vysvětlila gynekoložka.

Témata: Zdraví, Po porodu, Stydký pysk, Plastický chirurg, Intimní oblast, Pór, Ohřev, Neinvazivní zákrok, Ultrazvuk, Speciál, Zdraví na Heureka.cz