Maminka.czDovolená s dětmi

Vyrazte s dětmi na dovolenou do Chorvatska

Reklama 16.  8.  2021
Která jiná evropská přímořská země nabízí lepší letní zážitky pro celou rodinu než Chorvatsko? Vyrazte s dětmi za mořem, sluncem a zábavou na Jadran.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ubytování v apartmánech, slunečné dny, koupání v moři a výlety, to vše nabízí právě dovolená v Chorvatsku. Místní kuchyně vám dozajista také zachutná a čerstvé ovoce a zelenina je k dostání téměř na každém kroku.

Ubytování vhodné pro rodiny s dětmi

Cestujete s malými dětmi a říkáte si, že rodinní dovolená vás zabije? Ale kdepak. Díky ubytování v apartmánech si budete připadat jako doma. Navíc apartmány v Chorvatsku leží v krásných lokacích, jsou cenově velice přijatelné a nabízí pohodlí vlastní domácnosti. Příprava pokrmů pro děti, případné praní a další činnosti, které jsou při cestování s malými dětmi nezbytné, pro vás nebudou žádným problémem. Některé apartmány jsou navíc vybaveny i venkovními grily, takže nebudete ochuzeni ani o čerstvé ryby a maso připravené na grilu.

Dovolená za příznivou cenu

Dalším důvodem, proč se na letošní letní dovolenou vydat právě do Chorvatska je to, že i ceny jsou podobné těm našim. Za týden či dva dovolené tedy nepřijdete o celé spoření, protože vás to finančně přijde na stejnou částku jako dovolená v Čechách. S tím rozdílem, že v Chorvatsku si užijete mnohem více slunce a zejména koupání v moři. A to vám žádný aquapark ani přírodní nádrž či koupaliště nenahradí. O moři se navíc ví, že je zdravé a vhodné i pro děti trpící alergiemi a kožními onemocněními.

Klidná obec na úpatí chorvatských hor

Nevíte, kam do Chorvatska se vydat? Skvělou lokalitou, která se nachází na úpatí hor, je malebná vesnička Tučepi. Rozkládá se na makarské riviéře a leží stranou od hlavních turistických letovisek, která jsou typická neustálým ruchem a divokým nočním životem. Dopřejte si dovolenou v klidu na písečných či oblázkových plážích, které se linou podél pobřeží v celé oblasti Tučepi. Budete nadšení jak vy, tak i vaše děti. Pláže jsou navíc i v těsné blízkosti stromů, takže se pod ně můžete schovat před přímým poledním sluncem a neriskovat tak popáleniny od slunce.

Chorvatskou kuchyni si zamilujete

A rozhodně se nenechte ujít ani návštěvu nějaké lokální restaurace. Jelikož se jedná o přímořský stát, rozhodně si neodpírejte čerstvou rybu a mořské plody. Jejich chuť je totiž naprosto božská a s mraženými ryby a mořskými plody, které jsou k dostání v České republice, nesrovnatelná.

  • Děti si pochutnají na mletém mase čevapi, které připomíná čevabčiči, a při návštěvě pekařství si určitě kupte i sladké pečivo fritule a kroštule. Pochutnáte si na něm s celou rodinou.

  • Lákadlem je i chorvatská zmrzlina, kterou seženete na každém kroku a nebudete vědět, jakou příchuť si vybrat.

  • A když budete chtít zakoupit nějaké suvenýry pro své blízké, můžete zvolit buď pro Chorvatsko typické ovčí sýry nebo třeba i místní alkohol. Specialitou jsou rozhodně chorvatské pálenky zvané rakije – a na chuť přijdete i chorvatskému vínu.

Nezapomeňte na letní nezbytnosti

Pokud vás návštěva Chorvatska nalákala, rozhodně si nezapomeňte zabalit veškeré letní nezbytnosti, které budete na dovolené u moře potřebovat. Dětem to kufru zabalte nafukovací hračky, rukávky i lopatičky na písek – a nezapomeňte ani na sebe. Určitě vám přijdou vhod letní šaty a vyplatí se zabalit i dámské žabky.

Chorvatsko je skvělou letní destinací, kam se rádi každoročně vracejí i rodiny s dětmi. Jedná se o bezpečnou zemi, cesta do ní je poměrně rychlá a v její prospěch a oblíbenost hrají i ceny podobné těm našim. Chorvatská kuchyně vás dozajista osloví, moře si zamilujete a na plážích se děti vyblbnou. A velmi často narazíte také na dětská hřiště.

Témata: Dovolená s dětmi, Reklama, Prezentace klienta, Maminka cestuje