Maminka.czČasopis Maminka

Vyšla nová Maminka! Velký rozhovor s Lejlou Abbasovou a dárek navrch

Radka Walerová 17.  8.  2018
Právě teď se na stáncích objevilo nové číslo časopisu Maminka. Zářijové vydání je zase nabité. Dejte si velký rozhovor s Lejlou Abbasovou s jejími názory na to, jak se v Čechách rodí, a spoustu dalších článků k tomu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Co se to teď jako děje? Zapomněly jsme snad rodit? Nebo se z porodu stala opravdová operace?“ ptá se krásná a energická moderátorka Lejla Abbasová (38), čtyřnásobná máma. K prvorozenému Davidovi (6) přibyla loni po domácím porodu dcerka Iman (1) a letos v létě se předčasně narodila dvojčata Teo a Ben. 

Být mámou je tou největší životní motivací, říká Andrea Kerestešová Růžičková

Jak se připravovala na své porody, jaké mají její děti vztahy a kdy je chce vzít do Afriky? O tom všem Lejla mluví v rozhovoru, kde mimo jiné říká. "K těhotenství se začalo přistupovat jako k sérii možných nepohodlí, která musíme eliminovat, ještě než nastanou. A tak se z porodu stala opravdová operace. Jak je možné, že ještě do poloviny minulého století ženské všechno zvládaly bez všech těch vyšetření a monitorů? Měly jednu porodní bábu, která k nim chodila celé těhotenství a které věřily, a hlavně věřily sobě, vůbec nepřemýšlely o tom, že by nevěděly, jak rodit. Když se ale teď bavíte s kamarádkami a známými, máte pocit, že jsme úplně v háji, že je všechno problém, a to přece není pravda. A mě to mrzí. Jsme rukojmí moderní medicíny." 

Občas jsem zoufalá, ale šťastná. Fakt, že jo, říká o mateřství Nikol Štíbrová

V zářijové Mamince krom velkého rozhovoru – a dárku, který je přibalený ke každému číslu – najdete i další pravidelné rubriky a spoustu zajímavého čtení –například o tom, jak spolu souvisí antikoncepce a libido, rady a tipy pro výběr dětské postýlky či doporučení, jak vybavit pokoj pro čerstvého školáka. 

A samozřejmě dětskou módu! Oblékáte dětem černou barvu? My jsme to v našem letním módním fotoeditorialu zkusili a čtyři malé modely v ulicích italského městečka fotili právě v takových outfitech. Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak se vám to líbí.  

Pošlete hlas Mamince roku a vyhrajte poukázky na oblečení
Jitka Čvančarová porodila chlapečka. Víme, jaké dostal jméno a proč

 

 

Témata: Těhotenství, Porod, Časopis Maminka, Předškolák, Rozhovor, Miminko, Péče o dítě a jeho výchova, Praktické rady, Mateřská škola, Domácí porod, Dárek, Nova, Porodní bába, Abba, Minulé století, Dětská postýlka, Zářijové vydání, Kerestešová Růžičková, Afrika, Čechy, Libido, Zajímavé čtení, Maminka, Velký rozhovor, David, Tipy na dárky na Heureka.cz