Maminka.czKojenec

Výstava „Uměním ke svobodě“ zve na díla dětí z dětských domovů

redakce 3.  4.  2012
Projekt „Uměním ke svobodě“ pořádaný občanským sdružením Audabiac vyvrcholí 4. Dubna stejnojmennou výstavou v Domě U Kamenného zvonu v centru Prahy. Na výstavě se představí práce dětí z dětských domovů i další projekty.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Projekt „Uměním ke svobodě“ se zaměřuje na rozvoj tvůrčích schopností a dovedností dětí z dětských domovů. Učí děti rozvíjet svou fantazii a tím si najít cestu ke svobodě. Protože jen, když si samy dokážeme představit svou vysněnou budoucnost, můžeme ji uskutečnit.

Občanské sdružení Audabiac se již více než deset let věnuje práci s dětmi z dětských domovů, pro které organizuje celou řadu aktivit, zejména letní tvůrčí pobyty a další setkání.

Díla, na ktrá se budete moci přijít podívat, vznikla ve tvůrčích dílnách, vedených umělci z různých oborů, jako jsou Petr Nikl, Jitka Štenclová, Jiří Bělohlávek, Matěj a Petr Formanovi, Čestmír Suška, Oldřich Hozman, Jiří Wald a mnoho dalších. Celou výstavu včetně vernisáže přichystají samy děti, které se stávají i kurátory výstavy.

Výstava potrvá od 4. do 31. 5. 2012.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Kam s dětmi, Maminka cestuje, domov, dětský domov, umění, výstava, Dětský, Čestmír, Tvůrčí dílna, Suška, Dom