[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na tuhle dobrotu budete potřebovat tyto ingredience:
1 štangle (4–5 porcí)
Postup:
Půl kila mletého krůtího masa osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek a dolaďte ho do italské chuti – přidejte sušená rajčátka, černé olivy, případně artyčoky, kapary, zelený pepř. Z bylinek k masu nasekejte petržel a medvědí česnek. Konzistenci sekané nastavte toastovým chlebem natrhaným na malé kousky. Pořádně vše promíchejte rukama.
Nakonec přidejte sušenou šunku tímto způsobem: Zmuchlejte pečicí papír, pak ho znovu natáhněte, rozetřete po něm lžíci ochuceného oleje a vyskládejte na něj sušenou šunku. Plátky by měly být aspoň 20 cm dlouhé a měly by se lehce překrývat. Postačí 7 až 8 kousků. Ze sekané vytvarujte knedlík a položte ho na plát ze šunky.
Směs zkontrolujte, aby byla všude stejně široká. Uchopte pečicí papír a zarolujte. Opět dotvarujte dokulata. I s papírem přeložte na plech, troubu předehřejte na 200 °C. Pečte uprostřed trouby 25–30 minut.
Upečenou sekanou nechte několik minut odpočívat. Skvěle se hodí k bramborové kaši, chutná dobře i vychladlá, kdy je mozaika v průřezu ještě hezčí. Plátky se dají navíc znovu ohřát nebo opéct.
Dobrou chuť!