[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na 16 řezů, Příprava: 45 minut
400 g listového těsta 1 květák, rozebraný na stejně velké růžičky šťáva z 1 citronu 100 g šunky od kosti hrst hladkolisté petrželky na zalití 125 ml suchého bílého vína 2 lžíce hladké mouky 4–6 vajec 150 g tvarůžků nebo nivy sůl, pepř a muškátový oříšek na dochucení, 50 g másla na pokladení koláče
Listové těsto rozválejte a vložte do formy o rozměrech 24 x 24 cm vypláchnuté studenou vodou tak, aby okraje byly mírně zvednuté. Květák uvařte v osolené vodě s citronovou šťávou, sceďte a rozložte na těsto. Posypte je pokrájenou šunkou a nadrobno nasekanou petrželí. Víno prošlehejte s trochou vody, solí, pepřem, muškátovým oříškem a moukou, přidejte vejce a sýr. Takto připravenou zálivku nalijte na květák a navrch ji pokryjte plátky másla. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 230 °C.