Maminka.czVýživa a stravování

Vyzkoušejte zdravější variantu žemlovky. Chutná stejně dobře!

Žemlovka patří mezi oblíbené a nenáročné pokrmy, díky ingrediencím se ale jedná o kaloricky náročnější pochoutku. Přinášíme vám odlehčenou, zdravější variantu, na které si smlsnete úplně stejně.
, Časopis Dieta
11. 1. 2014
Vyzkoušejte zdravější variantu žemlovky. Chutná stejně dobře!

Ingredience na 2 porce:
2 dl polotučného mléka,
100 g odtučněného tvarohu,
1 lžíce rozinek,
3 celozrnné bagety,
2 strouhaná jablka,
špetka práškové bylinky stévie,
skořice,
1 lžíce sekaných mandlí,
10 g řepkového oleje

Postup:Zapékací mísu lehce vymažeme olejem. Mléko osladíme stévií. Bagety nakrájíme na plátky, které namočíme v mléce a poskládáme do mísy. Na ně navršíme strouhaná jablka, posypeme skořicí Takto pokračujeme v jednotlivých vrstvách, dokud není a rozinkami. Další vrstvu vytvoříme z tvarohu a mandlí. do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30 minut. forma plná. Poslední vrstvou jsou bagety. Dáme péct toastový chléb.

Tip: Místo celozrnných baget můžete použít i celozrnný

Článek vyšel v časopisu Dieta 11/2013

Přidat příspěvek
Komentáře k článku
Mohlo by vás zajímat
„Nechodťe spát s mokrou hlavou, vlasy se poškodí a pokožka zapaří,“ radí odbornice
4 tipy, jak zklidnit malé „torpédo“. Nepřikazujte, ale hrajte si s ním
Jak rodit, když nechcete vleže? Každá porodní poloha má svou funkci
Sluneční brýle jsou v létě pro děti nezbytné. Čím dříve je naučíte nosit, tím lépe

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu