[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Ingredience na 2 porce: 2 dl polotučného mléka, 100 g odtučněného tvarohu, 1 lžíce rozinek, 3 celozrnné bagety, 2 strouhaná jablka, špetka práškové bylinky stévie, skořice, 1 lžíce sekaných mandlí, 10 g řepkového oleje
Postup:Zapékací mísu lehce vymažeme olejem. Mléko osladíme stévií. Bagety nakrájíme na plátky, které namočíme v mléce a poskládáme do mísy. Na ně navršíme strouhaná jablka, posypeme skořicí Takto pokračujeme v jednotlivých vrstvách, dokud není a rozinkami. Další vrstvu vytvoříme z tvarohu a mandlí. do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30 minut. forma plná. Poslední vrstvou jsou bagety. Dáme péct toastový chléb.
Tip: Místo celozrnných baget můžete použít i celozrnný
Článek vyšel v časopisu Dieta 11/2013