Maminka.czTestujeme s dětmi

Vyzkoušeli jsme: Kočárek, který uveze čtyřleté dítě a přitom projede úzkými dveřmi

redakce 27.  7.  2020
Jak vybrat co nejlepší dětský kočárek, který splní vaše požadavky? Ty se rodinu od rodiny liší, ale máme tu jeden tip, který jsme si v redakci mohli osobně vyzkoušet. Novinku od značky Britax, úzký a lehounký model Smile III. 

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co rodina, to specifické požadavky na kočárek. Ale na některých se shodne snad většina lidí. Chtějí, aby kočárek hodně vydržel, aby byl lehký a přitom stabilní. Aby se v něm dítěti dobře sedělo nebo leželo a přitom nebyl zbytečně velký. Aby projel i úzkými dveřmi nebo v ne moc prostorné uličce mezi regály. A samozřejmě, aby dobře vypadal. 
 

 
Kočárek značky Britax Römer nazvaný Smile III mnohé z těchto požadavků splňuje. Model je úzký a lehounký, přitom má skvěle odpružený podvozek a velká, nafukovací kola, takže zvládne i procházky v terénu. Jak jsme mohli vyzkoušet, ačkoli má kočár velký nákupní koš,  nezakopávaly o něj ani vysoké, ani postavou spíše menší maminky. Podle výšky postavy je možné nastavit i výšku madla. 

Vejde se i do menšího kufru
 
Příjemným překvapením pro mnohé rodiče může být fakt, že Smile III uveze i dítě vážící dvacet kilo, obvykle to bývá jen patnáct. Vejde se tak do něj i větší tříleté nebo dokonce drobnější čtyřleté dítě, což se rozhodně může hodit. Jen je možné, že v zimním oblečení v něm přece jen bude mít méně místa. 
 
Vychytaným detailem je pojistka brzdy na zadní nápravě, která spolehlivě ukazuje, že je kočárek dobře zabrzděný. Co se skládaní týče, je vážně jednoduché, přičemž složený se kočárek vejde i do nepříliš objemného kufru. 

Cenově se pohybuje trochu výše než některé nejoblíbenější modely sportovních kočárků, ale troufáme si tvrdit, že pár tisíc navíc se tu vyplatí – kočárek je navzdory nízké váze bytelný a také dobré odpružení činí jízdu v něm příjemnější. Nás zaujala i bouda, která se dá mnoha různými způsoby nastavovat podle toho, zda chcete dítěti zajistit výhled, či ho naopak chránit před sluncem či deštěm. 
 
Ke kočárku lze dokoupit autosedačku pro nejmenší děti a korbu ve stejném designu.  
 
Témata: Rodina, Praktické rady, Testujeme s dětmi, Naše tipy, Kočárek, Batole, Předškolák, Náš tip, Testovací klub, Tipy redakce, Nákupy, Průzkum trhu, Nákupní tipy, Vyzkoušeli jsme, Kufr, Dveře, Britax, Čtyřleté dítě, Děti, Britax Römer, Kočárky na Heureka.cz