Maminka.czPrezentace klienta

Vyzkoušeli jste: Chytré hry pro malé objevitele Kvído skvěle zabaví děti i dospělé! Určitě je zkuste

Reklama 27.  9.  2022
Pět z vás mělo možnost otestovat některé ze senzačních vzdělávacích her Kvído z edice Cestovatel od Albi, které se hodí nejen na cesty. Určeny jsou pro děti od 4 do 10 let, jsou jednoduché, rychlé, děti se díky nim nenudí a navíc se ještě něco naučí. Testerky ve svých recenzích na blozích na našem webu Mimibazar popsaly, jak testované hry děti zaujaly, jak se jim s nimi pracovalo a samozřejmě i to, jak se jim líbily.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cestujete se svým potomkem či potomky často, ať už autem, vlakem, letadlem nebo jiným dopravním prostředkem? Přemýšlíte, jak děti na výletě, na chatě, u babičky či na dovolené zabavit? Pak jsou právě vzdělávací hry Kvído z edice Cestovatel od Albi to pravé. Děti nejen baví, ale také učí a rozvíjí. Jsou totiž připraveny velmi pečlivě, ve spolupráci s dětskými psychology, logopedy a speciálními pedagogy tak, aby chytře, ale zároveň i zábavně rozvíjely dovednosti i všestranný potenciál dětí.

Maminky z řad našich čtenářek k otestování přímo v akci obdržely jednu či dvě z pěti vybraných vzdělávacích her. Šlo o hry Bingo na cesty100 aktivit na výlety5 venkovních bojovekKvarteto na cesty Poznávačka přírody. A jak to dopadlo? Tady jsou jejich vlastní zkušenosti. Recenze mohou být redakčně zkráceny. Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování ZDE >>

Bingo na cesty - Postřehovka do vlaku či auta

"Bingo na cesty je za mě skvělá hra do vlaku, když potřebujete zabavit děti. Krabička obsahuje 1 větší kartičku s 12 obrázky a karabinu, kterou je možné si kamkoliv připnout nebo jen tak držet v ruce. Hledají se věci, které jsou na kartičce uvedené. Kdo je najde, vezme si daný obrázek z krabičky a připne na karabinu. Je to dobré na postřeh a soustředění," zhodnotila tuto postřehovku MartinaG.(martina spagetka)

A protože se jim hra líbila, vymyslela i to, jak ji hrát doma. "Když jsme hru hráli doma, upravili jsme si pravidla - každý si vzal větší kartičku a měl 30 vteřin na to, aby si zapamatoval, co je na ní uvedené. Potom kartičku otočil obrázky dolu a hledal dané předměty na malé kartičce. Vyhrál ten, kdo si zapamatoval více obrázků. Vyšší level jsme nastavili tak, že musel i určit přesné pořadí obrázků. To byl oříšek i pro rodiče :)", popsala Martina.

Klepněte pro větší obrázek

Jako ideální na cesty, jak pěší výlety, tak do auta, vlaku, autobusu, zhodnotila Bingo na cesty i další testerka. "Zpracování karet je moc pěkné a zvládnou i déšť, což se při hraní na výletech hodí. Hra zabavila 6 dobrodruhů od 5 do 10 let na velkou část výletu. Tuto hru určitě zvládnou už i menší děti. Úkolem bylo zahlédnout to, co měly děti zobrazené na hlavní hrací kartičce. Postupně si na karabinku přidávaly nalezené "objekty" a přepočítávaly, kdo že jich má nalezeno víc.", napsala JitkaM.(metla).

Bingo na cesty je postřehová hra do dopravních prostředků pro hráče od 4 let. Každý hráč dostane 1 větší kartičku s 12 obrázky a karabinu, kterou si může připnout například na kalhoty. Poté hráči hledají v reálném prostředí to, co je znázorněno na obrázku (například červené auto, budovu pošty, lavičku atp.). Ten, kdo najde předmět ze své karty, získává malou kartičku, kterou si připne na svoji karabinku. Vyhrává hráč, který jako první najde všech 12 svých obrázků z větší karty.

Hra probudí v dětech zájem o poznávání krajiny, procvičí si postřeh, zrakové vnímání a v neposlední řadě si otestují i svou vytrvalost a koncentraci. S touto praktickou plechovou krabičkou bude cestování dopravními prostředky obzvlášť zábavné.

Klepněte pro větší obrázek

100 aktivit na výlety

Další z testovaných her byla ta s názvem 100 aktivit na výlety, kterou měla možnost s dětmi vyzkoušet IvanaS.(Ivik24). Podle ní jde o balíček skvělých tipů, jak malé "ďáblíky" zaujmout a zabavit. "Krabička, která je plechová, něco vydrží. Uvnitř je 50 oboustranných odolných kartiček. Ty jsou barevně rozděleny podle lokality, ve které se nacházíte (město, u vody, hrady/zámky, les a louka). Z aktivit ve městě se klukům (2x 4,5 a 7,5 roku) líbilo hledání fantazijních postav a vyprávění jejich příběhů. Třeba jeden ze stromů, kolem kterého jsme šli už mnohokrát, byl najednou skřítkem stromů," uvedla.

"Hledání značek aut je také jedna z top aktivit. Máme to štěstí, že bydlíme sice na sídlišti, ale opravdu krůček od přírody, takže jsme zalovili i v jiných tématech. Dlouho jsme vydrželi u asociací, které jsou zařazené u louky, ale jsou využitelné určitě všude. A takových věcí jsme našli více, takže doporučujeme nedržet se pevně lokality. Mnoho aktivit je použitelných na více místech. Jen je dobré nahlédnout do knížečky, kde naleznete seznam věcí, které můžete k některým úkolům potřebovat, ale také 3 tipy na další zpestření," zakončila své hodnocení Ivana.

Ve hře 100 aktivit na výlety najdete na 50 oboustranných ilustrovaných kartách hned sto zábavných venkovních aktivit a úkolů. Je to ideální soubor her na cesty a výlety, pro přípravu úkolové hry nebo k zabavení dětí v různých prostředích. Karty jsou rozdělené do kategorií: v lese, na louce, u vody, ve městě/v obci nebo na hradě/zámku.

Klepněte pro větší obrázek

5 venkovních bojovek - Cesty za pokladem

Plno zábavy si s touto hrou díky testování užila se svými dětmi testerka MiroslavaCh.(Mirka Ch)"Hra v plechové krabičce je velmi praktická na výlety. Krabička se snadno vejde do každého dětského batůžku na výlety. Tuto hru doporučuji předškolákům a mladším školačkům jak na doma, tak i do mateřské školy či družiny. V krabičce najdete celkem 5 připravených bojovek, každá má své atraktivní téma a krátký motivační příběh. Jednotlivé hry jsou v krabičce prakticky rozlišeny podle barev. Snadno najdete tu, kterou si chcete se svými dětmi zahrát. Bojovky lze hrát na vesnici i ve městě, v lese či na louce," zhodnotila svoji zkušenost.

Sada v praktické plechové krabičce s názvem 5 venkovních bojovek - Cesty za pokladem obsahuje 50 karet s pěti různými cestami za pokladem. V každé cestě za pokladem je krátký příběh rozdělený do deseti částí. Příběh je uveden na jedné straně kartičky, na druhé je úkol, který se k příběhu volně váže. Na konci cesty rodiče schovají dětem poklad, který děti dle instrukcí najdou. Ten hra neobsahuje, rodiče ho musí připravit sami. Témata bojovek: Indiánská moudrost, Cesta do pravěku, Kouzelníkův lektvar, 10 dračích zubů a Pirátský poklad.

Klepněte pro větší obrázek

Kvarteto na cesty - Výlety po ČR 

Další testerka Mgr.KateřinaK.(Katka.1) uvedla, že kvarteto hrají její děti moc rády, proto je zaujalo víc, než druhá testovaná hra, kterou byla Poznávačka přírody. "Kartičky z této edice jsou rozděleny do osmi skupin - hrady, zámky, zříceniny, skály, rozhledny, podzemí, vrcholy a voda. Každá karta obsahuje obrázek vybrané lokality a stručný popis. Některá místa jsme s dětmi již navštívili - při hraní hry tak byla příležitost si připomenout společné zážitky," napsala.

Kvarteto bavilo víc i děti druhé z našich testerek. MartinaG.(martina spagetka) napsala: "Sice se jedná o klasickou hru kvarteto, ale je hezké, že je na kartách vždy zobrazeno nějaké zajímavé místo z naší republiky, takže se děti mohou něco zajímavého přiučit. Obě již umí číst, takže s velkým zaujetím každou kartičku studovaly a už teď víme, kam se příště vydáme na výlet. Hru bych doporučila klidně i pro mladší hráče, stačí, když budou umět barvičky a mohou již začít hrát. Každá série má totiž odlišnou barvu, takže není nutné sbírat dle čísel a písmen."

Kvarteto na cesty - Výlety po ČR je klasická hra kvarteto, ve které se snažíte nasbírat co nejvíce čtveřic karet zajímavých míst se stejným tématem. Hra je určena pro hráče od 4 let, kteří mají za úkol nasbírat vždy čtyři hrady, zámky, zříceniny, skalní útvary, rozhledny, místa v podzemí, zajímavé vrcholy nebo místa s vodou. Každá karta je ilustrovaná českým autorem a obsahuje krátký popis se zajímavostmi o daném místě. Hra je navíc v praktické plechové krabičce, tak si ji můžete vzít s sebou na cesty.

Klepněte pro větší obrázek

Poznávačka přírody - Zvířata a rostliny

I poslední z testovaných her sklidila pochvalu. Maminky ocenily, že děti opravdu zaujala a nenásilnou formou hry je naučila hodně nového. Navíc testerka JitkaM.(metla) se nenechala "svázat" danými pravidly a vymyslela i vlastní úkoly. Můžete se tak inspirovat. "Poznávačku přírody lze hrát kdekoliv a děti se naučí mnoho rostlin a zvířat. V návodu jsou uvedené příklady, jak hrát, ale my jsme si vymysleli vlastní úkoly. Tuto hru jsme hráli třeba na zahradě. Rozdali jsme dětem kartičky se zvířátky a měly za úkol je umístit na místa, kde ta daná zvířátka mohou vidět. Tak například veverku, umístily na strom. Dalším úkolem bylo ke kartičce se stromem najít odpovídající list, plod, květ, kůru, větvičku, cokoliv, co se podaří najít. Díky kartičkám s bylinami zase děti zjistily, jak pestrý je trávník na zahradě, podařil se jim najít řebříček, jetel i jitrocel," podělila se Jitka a poznamenala, že hra Poznávačka přírody je ideální variantou, jak děti naučit rostliny a zvířata zábavnou formou. Starší děti, které už chodí do školy, si na druhé straně kartičky samy mohou přečíst informace k jednotlivým zvířatům a rostlinám, těm mladším pomohou dospělí.

Hra Poznávačka přírody - Zvířata a rostliny obsahuje sadu 50 ilustrovaných karet nejčastějších zvířat a rostlin v České republice. Karty jsou rozdělené do 5 skupin vždy po deseti: květiny, stromy, ptáci, menší zvířata a větší zvířata. Z jedné strany karet jsou ilustrace zvířat nebo rostlin a z druhé strany jejich popis a několik zajímavostí o nich. V návodu je popsáno několik poznávacích, paměťových a šifrovacích her, které se s kartami dají hrát (např. hledání reálných rostlin nebo stromů v přírodě, hledání kartiček nebo určování rostlin a zvířat). Plastové karty jsou odolné, uložené v praktické plechové krabičce a navíc si je děti mohou připnout např. ke kalhotám na karabinu a mít je tak vždy po ruce.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Testujeme s dětmi, Prezentace klienta