Maminka.czSlavní rodiče

Vzpomínka na princeznu Dianu: Jaká by asi byla jako babička?

redakce 30.  8.  2017
Zítra to bude přesně dvacet let, kdy tragicky zemřela princezna Diana. Podle okolí by byla velmi rozpustilá a vtipná babička. Právě tak na ni totiž vzpomínají její synové William a Harry.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ve čtvrtek 31. srpna 2017 to bude přesně dvacet let, kdy zemřela princezna Diana při autonehodě v Paříži. Její synové přitom právě trávili prázdniny ve Skotsku na zámku Balmoral.

V dokumentu s názvem Diana, Our Mother: Her Life and Legacy, který byl letos odvysílán u příležitosti 20. výročí Dianiny smrti, její synové vzpomínali nejen na poslední rozhovor, který vedli s matkou, ale také na své dětství. William přiznal, že když jim jejich matka naposledy volala, tak ji odbyli.

„Harry a já jsme se nemohli dočkat, až se s ní rozloučíme... víte jak, nikdy by nás nenapadlo, že je to naposledy. Kdybych to byl býval jen tušil, nikdy bych se nechoval tak lhostejně a vůbec,“ přiznal v dokumentu William.

Podívejte se na první fotky družičky Charlotte a pážete George na svatbě Pippy

Jako babička by byla skvělá

Diana by letos oslavila 56. narozeniny. Oba princové se u té příležitosti na konci června zúčastnili soukromé bohoslužby u jejího hrobu v Althorpu.

Princ William, kterého na tuto bohoslužbu doprovodila manželka Kate, prozradil, že svým dětem, princovi Georgeovi a princezně Charlotte, neustále vypráví o babičce Dianě. "Byla by skvělou babičkou, moc by si to užívala, milovala by je k zbláznění."

Tím jen potvrdil slova své tety Sarah Fergusonové, která už před dvěma lety v rozhovoru v show Meredith Vieiry řekla:

„Diana by byla nejzlobivější, nejzábavnější a vůbec nejlepší právě proto, že tolik milovala své chlapce, a byla by tak pyšná na všechno, čeho dosáhli. Oni jsou opravdu mimořádní kluci a Catherine je neuvěřitelná. Myslím si, že jsou hodní a my potřebujeme více slyšet o dobrotě a Dianě by se to líbilo," uvedla.

Diana měla velký smyl pro humor

„Naše máma byla skrz naskrz jako dítě. Kdykoli se mě někdo ptal, jestli je s ní vážně taková sranda a ať aspoň uvedu příklad, jako první mi v hlavě naskočil její smích. Její motto třeba bylo: Dělej si, co chceš, hlavně se u toho nenech chytit,“ prozradil Harry v již zmiňovaném dokumentu.

Tato slova doplnil i William, který vzpomínal, jak jim maminka propašovala do ponožek sladkosti, když hráli fotbal.

GALERIE: Kate slaví 35 let. Podívejte se na snímky vévodkyně, jak ji neznáte

Kate je Dianě jako matka velmi podobná

I když manželství princezny Diany s Charlesem nebylo ideální, tak jedno jim upřít nelze, a to, že se svým synům snažili zařídit co možná nejcivilnější život. Charles v mnoha rozhovorech řekl, že strikní výchovou trpěl a nepřeje si, aby ve stejném prostředí byli vychováváni také jeho synové.

Stejně to má i pric William s Kate, kteří se o své děti starají sami. Největší oporu potom mají v babičce Carol Middleton. To je vůbec poprvé, kdy se do výchovy královských dětí zapojil někdo z příbuzných.

William také řekl, že by se rád ve svém životě vyhnul chybám, které byly příčinou toho, že se jeho maminka často cítila osamělá a v područí monarchie. Jak už několikrát uvedl, své ženě chce dát volnost a možnost kontaktu s vlastní rodinou, kdykoliv se jí zachce.

A my musíme říct, že ačkoliv Diana zemřela příliš brzy, tak i přesto se jí podařilo vychovat ze svých synů muže, na které by byla právem pyšná.

Video: 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Video: Nejkrásnější momentky z mateřského života princezny Diany a vévodkyně Kate

Skvělý trik: Okoukejte, jakým způsobem mluví William s Kate se svými dětmi
Vždy sladěné! Kate a princezna Charlotte: Nejstylovější máma s dcerou?
Jako ze žurnálu! Kate a William s dětmi přiletěli do Polska. Podívejte se, jak jim to sluší
Témata: Video, Slavní rodiče, Babička, monarchie, Princezna Diana, VZP, Syn, Harry, Volnost, Královská dítě, Babi, Skotsko, Příklad, Matka, Skvělý trik, Paříž, George, Charles, Dianin, Kate, Charlotte, Stejné prostředí, Vzpomínka na, Největší opora, Jak