Maminka.czPředškolák

„World Snow Day 22. 1. 2012 – Harrachov“ chce dětem ukázat zábavu na sněhu

redakce 11.  1.  2012
Tým projektu SnowKidz se rozhodl zapojit do dílčí akce pod záštitou Mezinárodní lyžařské federace – FIS s názvem World Snow Day, která je součástí dlouhodobé kampaně SnowKidz na zvýšení zájmu dětí o zimní sporty a zábavný pobyt na sněhu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

První ročník této jedinečné celosvětové akce na podporu zimních aktivit pro děti se hned při své premiéře rozjel na plné obrátky. Více než 200 akcí ve 39 zemích světa se zapojí do World Snow Day a dá tak příležitost dětem po celém světě objevit zábavu na sněhu a naučit se zimním sportům.

Pro celou akci byl, v rámci České republiky zvolen běžecký stadion v Harrachově, těsně sousedící s dětským lyžařským parkem pod záštitou projektu SnowKidz a hotelem Ski Centrum. V areálu akce bude pro děti připraveno množství aktivit jako jsou ukázky lyžařské výuky, snowtubing, dětská módní přehlídka lyžařského oblečení, klaun Čiko, autogramiády slavných sportovců, množství soutěží pro děti o hodnotné ceny a teplý čaj na zahřátí zdarma. Program bude moderovat finalistka talentové soutěže Superstar a zpěvačka muzikálu Děti ráje Míša Nosková a účastnit se budou i slavné maminky. Na závěr celého programu je pro děti přichystána dětská diskotéka zakončená finálním ohňostrojem.

Manažer projektu SnowKidz k přípravě World
„Účastnit se akce World Snow Day jsme se rozhodli především proto, že se již téměř 3 roky intenzivně věnujeme zvyšování dostupnosti a tvorbě kvalitních podmínek pro zábavný pobyt dětí na sněhu a dětskou lyžařskou výuku v projektu SnowKidz. Pořádáním World Snow Day, jenž je v celosvětovém měřítku součástí SnowKidz, chceme zvýšit povědomí o tomto projektu a také pomoci dětem z dětských domovů poznat zábavu, kterou jim sníh nabízí. V letošní sezóně jsme navázáním spolupráce s Nadací táta a máma a Fondem Sportovců, posunuli projekt SnowKidz o velký kus dopředu a kromě zimních radovánek dopřáli těmto životem zkoušeným dětem i výuku v lyžařské škole.“

SnowKidz je celosvětový projekt pod záštitou Mezinárodní lyžařské federace FIS a národní záštitou Svazu lyžařů České republiky SLČR a je prvním svého druhu v České republice. Projekt byl poprvé spuštěn v zimním parku ve Špindlerově mlýně a v areálu běžeckého stadionu Harrachov. Cílem projektu je zpřístupnit sníh a zimní sporty všem dětem a, pomoci rodičům přilákat děti k zimním sportům, a to především zábavnou formou hry, dát dětem důležité základy a inspirovat je k trávení volného času aktivním pohybem.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Žába, Zimní sporty, Harrachov, Harrach, Špindl, Teplý čaj, Úkaz, Zimní sport, Finalistka, Míša Nosková