XXL mámy: Jak prochází těhotenstvím obézní ženy?

??? 29. 10. 2013 17:28
bouhžešl je to tak no ja u prvního těhotenství měla 70 kg teď jsme začal na 106 kg a zatím to nahoru nejde no dost jsme zvracela a snažím se držet ale je to boj je lepší mít normální váhu v uvozovkách
??? 2. 11. 2013 09:00
Co takhle hýbat se, neválet se jen u televize a nežrat??? :-@
??? 1. 9. 2019 07:11
Myslím, že nejsi žena. Seš chlap, co má sám doma tlustou ženskou a štve tě to. Na lepší nemáš. Tady si to anonymně akorát vybíjís na ostatních a jen provokuješ.
??? 29. 10. 2013 19:29
Z vlastní zkušenosti si myslím, že těhotenství s nadváhou (i větší) nemusí nutně znamenat zdravotní či fyzické problémy. Byla jsem na tom váhově hodně podobně, otěhotněla jsem po třicítce, plánovaně a na první pokus. Celé těhotenství jsem měla pohodové, krásné bez jediného problému, naprosto jsem si ho užívala. Do posledního dne jsem fyzicky zvládala naprosto vše, nikdo mi nemusel pomáhat s úklidem, oblékáním, obouváním ani vylézáním z vany. Sice jsem se za těch devět měsíců setkala i s nepříjemným zdravotnickým personálem, ale bylo to spíše výjimečně a rozhodně jsem si tím nenechala zkazit dobrou náladu. Naopak znám maminky štíhlé, pro které těhotenství bylo utrpení, měly zdravotní problémy a konec těhotenství proležely, protože se nedokázali pohnout, sotva chodily, natož aby dělaly něco fyzicky náročnějšího. Vůbec jsem to nechápala. Důležité je, aby nastávající maminka byla vitální, nebála se pohybu a byla psychicky v pohodě, ať už má či nemá kila navíc. Těhotenství je nádherné období zrodu nového človíčka a je to ten nejúžasnější zázrak přírody. Ženy jsou těhotné už tisíce let, je to přirozená součást životního a přírodního koloběhu. A po celých tisíce let byly ženy různých postav a velikostí. A tak bychom k tomu měly všichni přistupovat.
??? 2. 11. 2013 09:09
A to jste s takovou váhou pašíka do těhotenství vůbec šla? Co nějaká odpovědnost vůči dítěti? Nebo když nezhubnout kvůli sobě tak aspon kvůli manželovi aby ho vůbec ještě co mohlo doma přitahovat a nemusel chodit jinam? ? Ano těhotenství je normální tisíce let, ale tloušťka a obezita doufám není a nebude normální nikdy! Co takhle místo ještě "chlubení" se tím, že vypadám jak vypasená prasnice před porážkou se sebou něco dělat? Hýbat se, nepřejídat a jen nehnít u televize a nespoléhat na to, že později mou léčbu srdečně cévních onemocnění a diabetu pak bude platit někdo jiný, komu není životní styl lhostejný ze svého zdravotního pojištění?? Takovým vepříkům dát povinně platit vyšší zdravotní!!!! Pak by se sebou taková prasata možná začly něco dělat. :-@
1452 21. 1. 2016 21:57
Vsadím se, že máš 150 kilo a soudíš tu ostatní trubko :*
Vendula Gráfová 30. 5. 2019 18:51
S takovyma nazorama mas v hlave asi vakuum, jinak si to nedokazu predstavit a uprimne, radsi at se rozmnozi rozumna 200kg zenska, nez takova vypatlana jak ty...
Myšák 31. 8. 2019 14:22
Kdyby všichni byli tak "úžasní" jako vy, štíhlí a dokonalí, jen s dutou hlavou, byla by na světě nuda. Znám lidi, co každý den jezdí až 80 km na kole, nesedí v kanclu, nepřejídají se a celkem i jedí dietně a oba mají nadváhu. Tak kde je teda podle vás problém?
??? 2. 11. 2013 09:12
Přesně a taková prasnice bude mít ještě drzost poukazovat na ty zdravé - štíhlé. Protože obezita je nemoc nic jiného a každý by si ji měl léčit!!! A ne poukazovat na to, že nějaká štíhlá měla zdravotní problémy!!
nika 30. 12. 2014 18:47
Prala bych vam brat 2 roky hormony,kortikoidy a mit hypofunkci stitny zlazy. Pak si povime,jak si vahu udrzis a muzes obejit zemekouli,ty omezena nano.
adana 29. 10. 2013 19:36
Moje zkušenost: Začátek těhotenství 110kg, během těhotenství jsem přibrala na váze 3,5kg a syn vážil 4,2kg. Je to jednoduchá matematika Během těhotenství jsem ještě zhubla. A to "díky" těhotenské cukrovce, kdy jsem musela dodržovat přísnou dietu. Jinak jsem měla těhotenství přímo ukázkové. Žádné komplikace, žádné otoky, dokonce i to zvracení se mi vyhnulo. Je to asi taky případ od případu.
??? 2. 11. 2013 09:02
A to jste s takovou váhou pašíka do těhotenství vůbec šla? Co nějaká odpovědnost vůči dítěti? Nebo když nezhubnout kvůli sobě tak aspon kvůli manželovi aby ho vůbec ještě co mohlo doma přitahovat a nemusel chodit jinam? ?
Anežka 18. 2. 2015 11:03
Nejen ženy jsou tlusté a stejně tak, jako některé muže přitahují plné ženy, některé ženy přitahují plní muži :) Ne každému se líbí anorektičky :)
anonym 29. 10. 2013 20:27
Je skutecne prokazany ze tyto zeny otehotni hur, ale ja sem takovej problem nemela.. otehotnela sem hned druhej mesic po vysazeni HA, sice probehly komplikace ale na ty nemely vliv kila navic...narodil se mi cvrcek a jeste dokonce s hypoglykemii, pristi rok chcem zkusit dalsi tak doufam ze to dopadne stejne dobre a k mymu prvnimu rok a pul starymu synovi pribude jeste braska nebo segra :)
Kristýna 30. 10. 2013 20:19
Taky jsem silnější(pro někoho silná) ,ale co se otěhotnění týká tak si myslim,že tomu tak není.Mám 2 krásné a zdravé děti,které jsme udělaly bez pomoci.U prvního jsem byla sledovaná s těhu cukrovkou,ale bylo to jen o tom hlídat si co jim.Otékaly mi nohy a měla jsem zvýšený tlak,ale ono taky v 35 stupňovejch vedrech to dá zabrat i normálně.U druhého jsem měla hraniční hladinu cukru a zase to bylo jen tom se hlídat.Nic mi neotýkalo a tlak jsem měla normální.Oba 2 porody jsem měla přirozenou cestou a první trval 4,5h a druhý 30min. Prostě jsme každá jiná a i tlustý můžou mít klidný těhotenství
??? 2. 11. 2013 09:05
"Jen" těhotenskou cukrovku a vyšší tlak? A to je jako málo?? Chudák dítě, místo aby jeho matka se sebou něco dělala a začala se třeba hýbat a nepřejídat ještě svou tloušťku bude omlouvat... hnus.
:-) :-) :-) 28. 2. 2015 10:27
Muzes se ty..... jedna starat o sebe a nedeptat dal silne zeny?? Kazda nemuze mit telo modelky a uvedom si, ze existuji i nejake zdravotni problemy, pri kterych zena neumyslne pribira nebo naopak nehubne i kdyby cvicila cely den! Podle tebe zenska,ktera nema 50kg nemuze dostat sanci byt maminkou?? Prober se!! A vubec...my silne zeny muzem zhubnout kdykoliv, ale ty budes hloupa do smrti
Crb 24. 2. 2017 18:07
Ach jo.....nechápu co ty jsi za zakomplexovanou krávu
Eva 2. 11. 2013 08:59
No tak pokud měla paní z článku 122 kg při průměrné výšce řekněme 170 cm tak to je opravdu hrůza A lékařům a jejich reakcím se vůbec nedivím. Vždyť to už je obezita 3. stupně, velmi závažný problém a divím se, že s tím paní do těhotenství vůbec šla a že jí to nevadilo už dříve a něco s tím nedělala, zvlášť když jak píšou dřív vážila polovinu Smutné je že tak obézní potkávám i spoustu mladých holek, bezdětných a o min. 10 let mladších. Nehledě na to, že nechápu chlapa, který o takovou kouli zavadí, asi nějaký zoufalec co má rád, že doma je navaříno, jinak si to neumím vysvětlit. Hnus a nechápu, proč mám takovým nezodpovědným co kašlou na své zdraví pak platit z mého zdravotního pojištění na léčbu diabetu a srdečně cévních onemocnění. Já bych povinně nechala takové vepříky platit si vyšší zdravotní pojištění, třeba by pak začali se sebou něco dělat!!! :-X devil :-@
??? 3. 11. 2013 14:54
ty kravo ty se starej o sebe jak vypadas a ne o druhy
merynka 17. 12. 2017 13:30
No ocividne Te ten tvuj poslal do pr.... kdyz zjistil ze z hubeneho talire se nenaji A ted jsi zfrustrovana z kazde boubelky ktera se Ti smeje do obliceje...Zkus si nechat predepsat Neurol alebo Lexaurin mozna Te to vyklidni
maminka 3. 11. 2013 14:39
vy magoři co tady pišete že si lidi za to mužou samy tak nekteři bohužel ne ale za to že vy nemate mozek v pořadku tak nemužou druzi protože magorum nic vysvětlit nejde!!!!!!!!!!!!!!!!! obezita ma vic přičin,,někdo huli jak hovado nekdo chlasta jak prase a někdo fetuje a mezi to patřite i vy co mate něco proti obeznim,debilove!!!!
??? 3. 11. 2013 14:42
joooo maš pravdu jsou to vypatlani hovada
Mar 7. 4. 2014 11:13
Jak si vůbec můžete dovolit kritizovat a odsuzovat ostatní lidi? Je to věc každého z nás, jak vypadá a především vůbec nevíte, jak se ke svým kilům dostal! Co takhle štítná žláza, metabolismus, lymfa...? Často to vůbec není o tom sezení na gauči a cpaní se a to se s tím pak špatně něco dělá. A popravdě obézní holka se o sebe stará, aby všechno ostatní na ní bylo OK, což se určitě nedá říct o všech hubených. A co se těhotenství a miminek týká, je to především o přístupu ženy a jejího lékaře a ne o váze! Mimochodem, ten, kdo tady tu ženu nazval prasnicí, by zasloužil přes držku, doufám, že se mu toho dostane
Anežka 18. 2. 2015 10:55
Nikdy jsem se nevážila, jsem boubelatá, manžel říká, že nejsem tlustá ani rozteklá. Každopádně mám jasně nadváhu. Měřím 160 cm, první vážení na gynekologii v 10t těhotenství jsem měla 97,5 Kg teď jsem 31tt a vážím 97,2 Kg. Nejnižší váhu jsem měla 93,2 Kg v 20tt.
V těhotenství jsem nezvracela, nemám otoky ani křečové žíly, nesportuji, jen chodím na výlety, jako dříve. Doktor na gynekologii mně jen poučil, že nemám přespříliš jíst, že se pak kvůli tukům neprokrvuje placenta, jinak byl příjemný. Bylo mi jasné, že mně na něco upozorní, nebrala jsem to jako útok a vím, že nejsem hubená. Nikdy jsem se ale necpala a v prvním trimestru jsem ani neměla nějak moc zvláštní chutě.
Chápu, že každé těhotenství je jiné, ale já jako tlusťoška v těhotenství prostě zhubla. Přikládám to tomu, že jsem ve větší pohodě, že už máme vysněné miminko na cestě. Teď mám cukrovkářskou dietu, protože můj děda je těžký cukrovkář, tak mi ji nasadili preventivně. Nemám s tím problém, malá má chuť na ovoce a to můžu, jinak sladké stejně nejím. Já jsem šťastná XXL těhule :)
Každopádně ne každá žena s nadváhou se nemusí hrozit problémů v těhotenství. A zrovna já se nesetkala s nikým, kdo by měl problém s tím, že jsem tlustá a těhotná. Nikdo na mně blbě nekouká, jsem sebevědomá a příjdu si krásnější :) Takže i kdyby měl někdo něco proti, jsem nad věcí.
newim 10. 4. 2016 23:27
Možná některé silnější maminky nebo ty co se o mimi snaží trochu uklidním. Mám 157cm 84kg a jsem dlouholetá kuřačka.Rozhodně to nejsou předpoklady pro otěhotnění tak jsem vysadila prášky s tím že potrvá dlouho než se dočkám mimča a mezi tím jsem chtěla přestat kouřit,zhubnout a očistit se od Ha.Měsíc po vysazení HA mi dr oznámila radostnou novinu(málem to se mnou seklo).Každopádně těhotenství proběhlo perfektně akorát jsem měla trošku nižší tlak a porod se musel vyvolat jinak vše v pohodě(a měla jsem velmi rychlý porod).Nabrala jsem 8 kg a deset jsem nechala na sále a mimčo vážilo přes tři a půl kila.
merynka 17. 12. 2017 13:23
Ty kraso jsem v soku jak si muze nekdo dovolit neco takoveho napsat k obeznim lidem,ja jsem onemocnela s lymfou asi ve 25 a pribrala asi 80 kg ke svy puvodni vaze ktera byla kolem 80 kg pri vysce 179 cm...a jsem tehotna...Ano koukaji na mne divne ale ja vim ze nejsem zadny zrout hybu se daleko vic nez jine zeny v mem veku a presto mam obezitu.Neodsuzuji zadnou zenu ktera je obezni a uz vubec bych si nedovolila soudit tehotne ktere jsou obezni. Jsou to stejne matky ako vsechny ostatne...Laskyplne a peclive.A k ty ubozacce v tom prvnim prispevku muj muz Ti vzkazuje ze se chce s tebou potkat na miste kde nebudou zadni svedci aby Ti vysvetlil celou problematiku vcetne zasad slusneho chovani...
27